Maradona: River je prvak suzavca, a finale Cope u Madridu sramota!

DIEGO MARADONA ogorčen je zbog toga što je Južnoamerička nogometna konfederacija (CONMEBOL) odlučila da se uzvrat finala Cope Libertadores igra ne samo izvan Buenos Airesa, odakle su sudionici, nego i kontinenta za čiji naslov se bore River Plate i Boca Juniors.

Nakon što je sačekuša navijača Rivera za igrače Boce otkazala revanš finala Cope na Riverovom stadionu Monumental, odlučeno je da se utakmica igra 9. prosinca u Madridu, na stadionu Santiago Bernabeu.

"Jako se ljutim. Što će se dogoditi kada River sljedeći put bude gostovao kod Boce? Kako će trener i igrači ući na stadion?" govori legendarni Argentinac koji u ovom dvoboju nikako nije nepristran jer je tijekom karijere dva puta igrao za Bocu. 

Njegov klub zahtijevao je da se uzvrat ne igra i da mu se trofej dodijeli bez borbe, podsjećajući da je prije tri godine Boca izbačena iz Cope upravo zato što su na njenom stadionu Bombonera igrači Rivera zasuti suzavcem kada se gradski derbi također igrao u elitnom kontinentalnom natjecanju.

Maradona podsjeća na to: "Sada navijači Rivera koriste suzavac protiv igrača Boce i onda se ljute kada Boca zbog toga bez borbe traži trofej. Pa prije tri godine River je zbog istog razloga i na isti način izbacio Bocu i postao prvak Južne Amerike!"

Zato što se zaboravilo na to, ali i zbog selidbe finala preko oceana, Maradona poručuje: "Ovo je nepravda za sve nas koji volimo nogomet."

Obrušio se i na CONMEBOL:

"Njegov predsjednik Alejandro Dominguez, zna li on uopće što radi? Ja sad moram cijelu obitelj voditi u Madrid da gledamo utakmicu Boca - River? Ali lako za mene, što ćemo s desecima tisuća Argentinaca koji nemaju novca za takvo putovanje? U što smo se to pretvorili? Angažirajte pravo osiguranje i dajte da se igra na stadionu Veleza! Ljudi iz CONMEBOL-a koji su odlučili da se igra u Madridu su sramota za nogomet."

 

 

 

Pročitajte više