SMRT MARADONE

Maradonina bivša žena: Da ste vidjeli gdje je Diego umro, i vi biste umrli

Foto: Epa

DIEGO ARMANDO MARADONA je umro u srijedu, a svakim danom stižu novi detalji o njegovoj smrti.

Državno tužiteljstvo u Argentini je pokrenulo istragu i dalo je naredbu da se pretraži kuća njegova osobnog liječnika, izvijestio je ured lokalnog tužitelja.

Nalog za pretresom zatražili su tužitelji iz bogatog predgrađa Buenos Airesa, San Isidra, a u nedjelju ga je potpisao lokalni sudac.

''Jučer, u subotu nastavili smo s istragom i prikupljanjem dokaza. Nastavljamo uzimati izjave od brojnih osoba, među kojima su i članovi rodbine preminulog. Nakon prikupljenih podataka i dokaza, lokalno tužiteljstvo smatralo je potrebnim obaviti pretres kuće i ordinacije liječnika Leopolda Luquea'', stoji u priopćenju tužiteljstva.

Maradoninom liječniku prijeti zatvor 

Leopold Luque, glavni doktor Maradoninog liječničkog tima, nalazi se pod istragom zbog mogućeg ubojstva iz nehaja. Policija mu je upala u kuću i kliniku te će u narednim danima utvrditi sve okolnosti Maradonine smrti.

Istraga je pokrenuta nakon što su Maradonine kćeri dovele u pitanje lijekove koji su prepisani njihovom ocu. Maradonin odvjetnik zatražio je hitno postupanje kako bi se utvrdilo jesu li doktori napravili sve što su mogli.

Maradonin odvjetnik Matias Moria zatražio je istragu i zbog spore reakciju hitne službe, kojoj je trebalo više od pola sata da stigne do slavnog nogometaša. Naknadno se pokazalo da je vozilo moglo doći do Diega za samo 11 minuta.

Također, argentinski mediji pišu kako je Leopold Luque, par dana prije smrti, a samo nekoliko dana nakon ozbiljne operacije Maradone, otišao na veslanje sa slavnim nogometašem, umjesto da se brinuo za njega.

Luque i njegovom timu prijeti optužba za nemar pri skrbi o pacijentu te potencijalna optužba za ubojstvo iz nehaja.

Dodatnu tajnovitost svemu dala je i medicinska sestra koja je u subotu priznala da je lagala te da ga nije obišla i provjerila ujutro na dan smrti. Zbog toga se sumnja da je Maradona bio bez ikakvog liječničkog nadzora punih 12 sati uoči svoje smrti.

Kako bi zaštitila tvrtku u kojoj radi, a koja pruža kućnu njegu bolesnicima (Medidom), sestra je najprije rekla da je Maradona sam odbio pregled vitalnih znakova, ali je poslije priznala da ga je jednostavno pustila da odmara.

Argentinski mediji objavili nove mučne detalje 

Osim svega navedenog, postavljaju se pitanja i zašto uz Maradonu nije bio specijalistički tim 24 sata dnevno, zašto u kući nije postojao defibrilator te je li Maradona uopće službeno otpušten iz klinike u kojoj je operirao mozak.

I dok traje istraga, argentinski mediji danas su objavili nove mučne informacije o posljednjim danima velikog Maradone. Talijanska La Repubblica je prenijela neke od njih.

''Nadzor je ovdje ključna riječ jer se čini da su sestre koje su mu dodijeljene učinile premalo da bi pomogle Maradoni. U kući nije imao niti pristojan WC tako da je morao upotrebljavati kemijski'', citira La Repubblica.

Isti list piše da je Maradoni srce radilo na samo 38 posto kapaciteta te da mu se povećalo za dva puta. Također dodaju kako je imao problema s visokim tlakom koji se nije mogao držati pod kontrolom samo lijekovima.

''Da ste vidjeli gdje je Diego umro i vi biste umrli'', izjavila je Maradonina bivša supruga Claudia Villafane. Njenu rečenicu je potvrdio Oscar Ruggeri, Maradonin suigrač iz reprezentacije i veliki prijatelj.

Pročitajte više