transferi

Marca: 70 milijuna eura? Real je Casemira prodao za daleko više

Foto: EPA

NAJČITANIJI španjolski list, koji je otkrio da je Manchester United došao u Madrid po Casemira, zatim da je Realov slavni defenzivni veznjak odlučio nakon deset godina napustiti klub te i detalje ugovora između brazilskog asa i posrnulog engleskog velikana, objavio je još jednu veliku vijest vezanu za transfer koji je šokirao navijače Reala i španjolsku javnost. 

Casemiro je imao desetke milijuna razloga za šokantni transfer

Nitko, naime, nije očekivao da Casemiro (30) iz kluba čija je ikona i koji je aktualni prvak Španjolske i Europe ode u United, koji je na vrhuncu rezultatske krize. Međutim, Manchester mu je ponudio dvije godine dulji ugovor od onog koji mu je davao Real. Politika tog kluba je da se igračima koji zađu u tridesete novi ugovor daje na maksimalno dvije godine, dok je United Casemiru dao ugovor na četiri plus jednu godinu te godišnju plaću od 21 milijuna eura, duplo višu od one koju je imao u Realu. 

Ovo sve je prva pisala Marca, koja je sada reagirala na vijesti, iz inače pouzdanih izvora, da Real za Casemira od Uniteda dobiva odštetu od 60 milijuna eura fiksno, dok još 10 milijuna eura može dobiti kroz bonuse. Marca tvrdi da to nije istina: "Manchester United će Realu za Casemira fiksno platiti 70 milijuna eura, a varijabilni dio iznosi 15 milijuna eura."

United Realu plaća daleko više od onog što se piše

To je čak 15 milijuna eura više nego što pišu engleski i ostali španjolski mediji te talijanski insajderi. To bi značilo da je Casemiro peti najskuplji igrač u povijesti Uniteda, koji je više od njega platio samo Lukakua, Sancha, Maguirea i Pogbu. 

Marca dodaje da će tako Real na Casemiru ostvariti minimalni profit od 57 milijuna eura: "Real ga je doveo uz odštetu Sao Paolu od 6.5 milijuna eura, nakon čega ga je Porto uzeo na posudbu za 600 tisuća eura. Real ga je zatim otkupio od Porta za 7.5 milijuna eura.

Real je fantastično zaradio na Casemiru

Kad se pod te poslove podvuče crta, Real je za Casemira ukupno platio 13.4 milijuna eura. Sada ga prodaje za minimalno 70 milijuna eura, što znači da je na njemu sjajno zaradio; najmanje 57 milijuna eura. I još mu je donio 18 trofeja."

Pročitajte više