NBA

Marca: Dončić je zvjerski pokorio najveće košarkaško borilište na svijetu

Foto: Matt Patterson via AP/Guliver Images

DALLAS MAVERICKSI jučer su s 99:86 slavili u utakmici protiv New York Knicksa odigranoj u Madison Square Gardenu, a ključnu ulogu kod gostujuće momčadi imao je Luka Dončić.

Slovenski košarkaš susret je završio s 26 koševa, osam skokova i sedam asistencija, a uz njega su još četiri igrača Dallasa upisala double-double učinak.

Kritike za Porzingisa

Dončić je gađao 11 od 23 iz polja i tri od osam za tricu, a njegova momčad posebno je dominantna bila u drugoj četvrtini koju je osvojila s 27:21 i prelomila susret.

Grafika: Sofascore za IndexSport

Osim bivšeg košarkaša Real Madrida, upečatljivu partiju odigrao je i Kristaps Porzingis. Susret je završio s 14 koševa i osam skokova, a 1918 domaćih navijača ispratilo ga je zvižducima jer je prije dvije godine isforsirao odlazak iz Knicksa u Dallas. 

Hvalospjevi za Dončića

Španjolska Marca detaljno prati Dončićevu karijeru otkako je napustio Madrid i otišao u NBA pa je tako i danas objavila tekst o njegovom učinku protiv Knicksa.

Video: Arena Sport

"Zvjerski Luka Dončić napao je Veliku Jabuku novom čudesnom partijom", naslov je teksta u najčitanijem španjolskom dnevnom listu, a u tekstu autor dodaje:

"Svjetla najvećeg košarkaškog borilišta na svijetu još jednom su obasjala fenomenalnog Luku Dončića. Slovenac je odigrao veličanstvenu partiju u kojoj je nosio svoju momčad do pobjede protiv New York Knicksa. Još jednom je flertovao s triple-doubleom i riješio utakmicu."

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pročitajte više