transferi

Marca: Gotovo je! Gareth Bale ima novi klub

Foto: Guliver Image/Getty Images

GOTOVA je jedna od najzamršenijih i najmučnijih nogometnih trakavica ovog ljeta. Gareth Bale napokon odlazi iz Reala i potpisat će trogodišnji ugovor koji će mu garantirati 22 milijuna eura godišnje s kineskim Jiangsu Suningom.

"Posljednji sati Garetha Balea u Madridu, igrač Reala će potpisati za kineski Jiangsu Suning. Tek nas sitnice dijele od finalizacije ovog dogovora", stoji u tekstu koji je osvanuo na naslovnici ugledne Marce.

Baleov agent tražio je 17 milijuna godišnje, Kinezi su pristali, ali Velšanin nije želio napustiti Madrid. Kinezi su podigli iznos za dodatnih pet milijuna pa je Bale pristao.

Novi klub Garetha Balea ekonomski je najjači u Kini, a njegovi vlasnici na raspolaganju imaju čak 70 posto dionica milanskog Intera.

"Nemam ništa osobno protiv njega, ali dođe vrijeme kad se neke stvari moraju napraviti. Ja moram donijeti odluke, moramo napraviti promjene. Njegov odlazak je trenerova, ali i igračeva odluka. Zna on kakva je situacija. Ne znam kad, ali u idućih 24 ili 48 sati Bale će otići", najavio je Zinedine Zidane koji nikad nije krio da ne želi više imati ćudljivog Velšanina u svlačionici.

Gareth Bale je u Real stigao u ljeto 2013. iz Tottenhama za 100,8 milijuna eura. Bio je to tada najveći transfer u povijesti nogometa. Njegov rekord srušio je transfer Paula Pogbe iz Juventusa u United u ljeto 2016, koji je iznosio 105 milijuna eura.

Velšanin je u dresu Reala odigrao 155 utakmica i zabio je 78 golova. S Realom je osvojio četiri Lige prvaka, a finale protiv Liverpoola prošle godine obilježio je baš on. Real je slavio 3:1, a Bale je zabio dva gola, od kojih je onaj škaricama za mnoge najljepši u povijesti finala Lige prvaka.

Pročitajte više