LUKA MODRIĆ

Marca: Modrić će se vratiti u najbolju formu zbog jednog razloga

Foto: EPA-EFE

NOVINAR španjolske Marce, Miguel Ángel Lara, inače lista koji detaljno prati sva događanja u Realu, napisao je tekst u kojem ističe kako se ove sezone treba očekivati kvalitetnije izvedbe Luke Modrića iz jednog razloga.

Modrić ovo ljeto nije igrao Svjetsko prvenstvo kao prošle godine kada je bio najbolji igrač Hrvatske i cijelog turnira u Rusiji na putu do povijesnog finala gdje su izgubili od Francuske.

Hrvatski kapetan nije imao dovoljno odmora nakon SP-a, stigao je na pripreme Reala 8. kolovoza, a već tjedan dana kasnije proveo je 60 minuta na terenu protiv Atletica u europskom superkupu.

Modrić većinu sezone nije bio ni blizu svoje razine, kao i cijeli Real koji nikada ozbiljno nije bio u konkurenciji za titule u prvenstvu i kupu, a u Ligi prvaka su ispali već u osmini finala od Ajaxa nakon što su tri sezone prije toga osvajali naslov prvaka najjačeg europskog klupskog natjecanja. Najbolji igrač svijeta u 2018. zato se planira vratiti u staru formu koju godinama prikazuje u Realu.

"Modrić je i dalje pobjednik"

"Oni koji su radili s Modrićem znaju da Hrvat više značaja daje mentalnoj iscrpljenosti, nego fizičkoj. Sličnih problema imao je 2012. kada je stigao u Real iz Tottenhama, ali njegov prelazak nije bio dovršen do 27. kolovoza pa Hrvat nije imao dobru prvu sezonu u Španjolskoj.

Zato Modrić daje toliko značaja kvalitetnim pripremama, posebno jer će 9. rujna napuniti 34 godine. Svaka sezona znači da je kraj sve bliže, ali Hrvat je i dalje kompetitivan, i dalje je pobjednik, osvojio je 15 trofeja otkada je u Realu i želi dodati još koji toj kolekciji", piše novinar Marce.

 

Pročitajte više