Marca: Modrić odlazi, ali njegova desetka mora visjeti s vrha Bernabeua

Foto: Profimedia

LUKA MODRIĆ (37) već tko zna koji put očarao je u najvećim utakmicama. Sjajnom partijom vodio je Real do rekordne pobjede kod Barcelone (4:0), kojom je na uzvratu polufinala Kupa kralja debelo nadoknadio poraz (0:1) na svom terenu iz prve utakmice. Tako je izborio finale protiv Osasune. Među salvama hvalospjeva Modriću u španjolskim medijima ističe se komentar Marce pod naslovom "Morate pronaći mjesto pod svodom novog Bernabeua za Modrićev dres".

"Da, bliži mu se kraj, ali pogledajte što je radio protiv Barcelone"

Jesus Mata u najčitanijem sportskom dnevniku u toj državi piše: "Novo Modrićevo remek-djelo, ovaj put na Camp Nouu. Da, na mjestu na kojem su predviđali umirovljenje igrača koji se 'ne pojavljuje na velikim utakmicama' i koji 'više ne može biti dugo na terenu'. Modrić je već tko zna koji put s lakoćom otpuhao te prigovore. Da, slažemo se da s 37 godina više ne može igrati 50 utakmica po sezoni i da mu se bliži kraj."

"Genijalac iz Zadra je čvrsto upisao svoje ime u Realovoj najboljoj momčadi svih vremena"

"To je gruba realnost koju odbijamo prihvatiti kada gledamo kako caruje terenom, kao što je radio protiv Barcelone. I kada više ne bude ovdje, tek ćemo onda shvatiti koliko je vrijedio. Ali, trebamo li doista čekati da se Modrić umirovi kako bismo mu priznali da je jedan od najboljih veznjaka u povijesti? Ne, jer genijalac iz Zadra je čvrsto upisao svoje ime u Realovoj najboljoj momčadi svih vremena."

"Real naprosto mora povući Modrićevu desetku i objesiti njegov dres na najviše mjesto novog Santiago Bernabeua"

"Vjerojatno u lipnju više neće biti u Realu. On želi ostati, ali o tome odlučuje vrh kluba. No, kako god ova priča završi, Real naprosto mora povući Modrićevu desetku i objesiti njegov dres na najviše mjesto novog Santiago Bernabeua, kako nitko ne bi zaboravio koliko vrijedi kada se talentu dodaju strast i žrtva. Nebitno je je li Modrić pri tome na terenu 90, 60 ili 30 minuta."

"Realov Pau Gasol"

"Zato što, kako nas je lijepo naučio dragi Pau Gasol dok je sa suzama u očima gledao kako Lakersi dižu njegov broj 16 na krov Staplesa, najvažnije nije koliko zarađuješ na terenu, nego kako to radiš i kakvu pri tome šalješ poruku ljudima. A nema bolje poruke od one koju Luka šalje ljubiteljima ovog sporta. Bez obzira na boju dresa koju nose."

Pročitajte više