Marca o Vrsaljku: On je najbolje pokazao što je potrebno da se bude Cholov ratnik

Foto: EPA

ODLAZAK Šime Vrsaljka u nogometnu mirovinu vijest je i u španjolskim medijima. Bivši hrvatski reprezentativac dio je svoje karijere proveo igrajući za Atletico Madrid, a neke njegove utakmice ostale su zapamćene među navijačima tog kluba. Takve spominje i Marca navodeći da se umirovio igrač koji je "najbolje pokazao što je potrebno da bi netko bio ratnik Diega Simeonea", podsjećajući da je Vrsaljko u utakmici protiv Porta igrao sa slomljenom vilicom.

Čitani španjolski sportski list podsjeća da je Vrsaljko status legende zaslužio odigravši 100 utakmica za Atletico i da su mu karijeru često usporavale ozljede. "Prokleto koljeno odnijelo je nogometaša koji je zabio tri gola i asistirao za njih devet... i koji je bio junak utakmice u Portu koju je odigrao slomljenog lica", navodi se.

"Prvi je pristigao u pomoć Torresu"

"Osim njegovih izvedbi na terenu, Šime Vrsaljko uvijek će se povezivati s 3. ožujka 2017. i teškim trenutkom Fernanda Torresa. Hrvat je bio prvi koji je napadaču pristigao u pomoć nakon brutalnog udarca zbog kojeg je Torres bio beskonačno duge dvije minute bez svijesti. Šime je pomogao da si ne proguta jezik", piše Marca.

Navodi se i da je Vrsaljko s Janom Oblakom i Stefanom Savićem bio dio balkanskog klana Atleticove svlačionice, a za osvajača Europa lige iz sezone 2017./18. piše da je u sezoni 2020./21. bio i prvak Španjolske. "Nezaboravna mu je bila i 2018. kad je Cholov ratnik kao jedan od najboljih bekova turnira osvojio srebrnu medalju na Svjetskom prvenstvu."

"Ozljede su mu skratile karijeru i poslale 31-godišnjaka prerano u mirovinu. Atleticovi navijači, bez ikakve sumnje, rado će ga se sjećati", zaključuje se.


 

Pročitajte više