Marković: Mi svakog protivnika respektiramo, ali se nikoga ne bojimo

BUDUĆI da je "trener svih trenera" Miroslav Ćiro Blažević u jednom dnevnom listu izjavio, kako Hrvatska i Mađarska nemaju nikakve šanse u konkurenciji s Italijom i da Marković to zna, samo si ne želi priznati, zapitali smo se koliko je zapravo vjerojatno ili nevjerojatno domaćinstvo EURA 2012..

No, Vlatko Marković se ne da.

"Onaj tko je tako nešto izjavio jednostavno ne poznaje pravo stanje situacije i govori laički, a ja vas uvjeravam da je situacija upravo potpuno drugačija. To je nepoznavanje situacije!" - kategorički će predsjednik hrvatskog nogometnog saveza Vlatko Marković.

Međutim, opasnost ne dolazi samo sa zapada, već i sa istoka. U utorak je iz ukrajinske nogometne vlade svečano poručeno kako su Poljaci, njihovi ortaci u kandidaturi za domaćinstvo EP-a 2012, konačno sanirali sve razmirice s krovnom svjetskom nogometnom organizacijom.

Zbog korupcijskog skandala širokih razmjera, u kojem je sudjelovalo 70 sportskih funkcionera i političara, a koji je rezultirao brojnim ostavkama čelništva, poljsko-ukrajinska kandidatura bila je na klimavim nogama, no, sada je sve opet idilično, kažu Poljaci.

Ukoliko Markoviću postavite pitanje je li upoznat s najnovijim "jačanjem" poljsko-ukrajinske kandidature, on će kao iz topa odgovoriti: "Mi svakog protivnika respektiramo, ali se nikoga ne bojimo."

V.B.
Foto. M.P.

Pročitajte više