Marković: Novinari lažu na sva usta, Ivanković nije moj kandidat!

AKCIJA izbornik i dalje je u punom jeku. Tako će biti sve dok prezidente Vlatko Marković ne objavi ime novog hrvatskog izbornika. Iz raznih izvora, ipak, procurila je informacija da predsjednik inozemstvom putuje tek reda-radi, s obzirom da je njegov glas ionako rezerviran za Varaždinca Branka Ivankovića.

A kako je i famozna hitna HNS-ova komisija također svojevesni paravan, sukladno opće poznatoj činjenici da će zadnja riječ biti ona Markovićeva, nacija je shvatila poruku i proglasila Ivankovića novim hrvatskim izbornikom.

Govori se i kako je Marković definitivno odlučio praznu klupu povjeriti domaćem čovjeku, što je on u razgovoru za Index, naravno, demantirao. U međuvremenu, dok predsjednik lobira po Europi, Rusanovom 13 ordinira glavni tajnik Zorislav Srebrić.

U srijedu je tako, dotični ugostio Slavena Bilića, izbornika mlade hrvatske reprezentacije te Ivana Katalinića, neumornog kandidata za šefa A vrste. "Kata" se, doznajemo, požalio da je krajnje vrijeme za izbornika Dalmatinca, dok je Bilić, bez prevelikih obećanja, Srebriću predočio svoj program rada s poljuljanom selekcijom.

"Dakako da sam razgovarao s Srebrićem oko sastanaka koje je vodio dok sam bio odsutan. No, za detalje ćete se ipak morati obratiti njemu osobno. Razgovore, doduše, nije vodio sam, bili su tu i gospoda Galić, Vićan te Uljan." - kazao nam je Marković.

"Današnje sam popodne proveo u Rusanovoj, no upravo u ovim trenucima spreman se na novi put za inozemstvo. Da, i do mene su došle vijesti kako sam izjavio da je Branko Ivanković moj izbor, a time i gotovo sigurno novi hrvatski izbornik. Vi novinari lažete na sva usta, ovo vam je samo jedna u nizu izmišljotina u posljednje vrijeme. Nikada, ali nikada nisam rekao da je Ivanković moj izbor, iako ga izrazito cijenim. No, cijenim i Slavena Bilića, Josipa Skoblara..." - dodao je predsjednik.

Sveprisutni glavni tajnik Zorislav Srebrić u razgovoru za Index iznio je detalje o kojima se razgovaralo s kandidatima. Doznali smo, tako, da je osim Bilića i Katalinića, na razgovoru već bio i navodni Markovićev favorit Branko Ivanković, dok će sutra Rusanovu pohoditi i Josip Skoblar.

"Sa svakim kandidatiom razgovara se na isti način, na rasporedu su četiri točke. Ponajprije, Savez želi doznati programski plan rada s A reprezentacijom, zatim plan komunikacije s igračima A reprezentacije, te na kraju i plan komunikacije s medijima i cjelokupnom javnosti. Malo smo se osvrnuli i na analitiku, dakle, razgovaralo se u nadolazećim kvalifikacijama za EP 2006. godine." - kazao nam je Srebrić tijekom telefonskog razgovora.

"Savez je pred svakog kandidata stavio uslov da je plasman u završnicu tog prvenstva obvezatan, od toga u ovom trenutku jednostavno ne možemo odstupiti." - dodao je glavni tajnik.

D.R.

Pročitajte više