"Martin Taylor lights" za Realove navijače: Nisam siledžija, a Ronaldo je arogantan

JERKO LEKO je brojnim navijačima Reala trenutno Neprijatelj broj 1. Puno blaža verzija onog što je hrvatskim ljubiteljima nogometa u veljači 2008. predstavljao "Eduardov krvnik".

Razumljivo je onda da je njegov intervju za tiražnu madridsku Marcu izazvao veliku pažnju, jer imali su jedinstvenu priliku pročitati ispovijed čovjeka koji je oštetio najskuplji gležanj na svijetu.

"Možda sam ga malo zakačio" umanjio je Leko grubost vlastitog nasrtaja na Cristiana, a Španjolci su naravno to stavili u naslov. Dinamov flaster koji je Ronaldu prouzročio zavoj odlučno tvrdi da njegova momčad nije nasilna, ali priznaje kako su planski išli tvrdo na igrače Reala, jer je to bio jedini način da ih zaustave. "Nismo pretjerali s grubostima. Na Ronalda morate ići oštrije, jer ga se samo tako može kontrolirati."

Leko je objasnio da mu ni na kraj pameti nije bilo ozlijediti skupocjenog suparnika:

"Niti u jednom trenutku ga nisam htio ozlijediti. Svaki put sam išao na loptu. Ne vjerujem da je ozljeda preozbiljna i mislim da preuveličava. Slažem se da je dobio udarac i vjerujem da ga boli, ali nadam se da će moći igrati za Real već ovog vikenda u prvenstvu protiv Levantea."

Dotaknuo se i Cristianovog specifičnog karaktera:

"Ronaldo je arogantan čovjek. Ali, nitko ne može osporiti da je vrhunski igrač, najopasniji u Realu."

Pohvalio je način na koji je sudac Moen vodio utakmicu, jer je tražio pravedna rješenja i nije se opterećivao time tko je u kojem dresu. Leko je uvjeren kako su oni u bijelom pretjerali u prigovorima: "Reala je velik klub koji nije naviknut na ravnopravno suđenje i njima je nezamislivo da im sudac isključi igrača."

Pročitajte više