Mateša: Vrijeme je da uspješni sportovi zamijene one koji to nisu

HRVATSKA je u Pekingu osvojila pet medalja, Filip Ude i Blanka Vlašić okitili su srebrnim odličjem dok su Snježana Pejčić, Sandra Šarić i Martina Zubčić uzele broncu.

Olimpijske igre su nam pokazale da smo jaki u "malim" sportovima, taekwondou i gimnastici, od Blanke smo očekivali zlato, ali i drugo mjesto je vrlo dobro i ne treba tražiti dlaku u jajetu.

S druge strane, najviše su razočarali vaterpolisti, svjetski prvaci su završili tek na šestom mjestu. Rukometaši su također podbacili, očekivali smo medalju, završili su četvrti. Košarkaši su se namjerili na odlične Španjolce, ali su tu četvrtfinalnu utakmicu jako loše odigrali. Nadali smo se da će se Duje Draganja ili braća Skelini popeti na pobjedničko postolje, ali su i oni ostali praznih ruku. Očekivali smo više i od tenisača, no u Pekingu je nastupio samo Marin Čilić. Ivan Ljubičić i Mario Ančić su bili ozlijeđeni, a jadnog Ivu Karlovića uhvatila tolika temperatura uoči Pekinga da nije mogao niti nazvati i javiti da odustaje.

Mateša: Vrijeme je da uspješni sportovi zamijene one koji to nisu

"Bilo je mnogo lijepih trenutaka. U nekim sportovima nismo računali na uspjehe koje smo ostvarili, dok smo Blankin povijesni rezultat očekivali. Mislili smo da će rukometaši i vaterpolisti ostvariti više nego što su ostvarili. Vaterpolisti su odigrali lošije nego što se od njih očekuje. Nadali smo se da tenisači mogu napraviti nešto, a na kraju je nastupio samo Čilić, a razočarali su veslači i dijelom plivači. Vrijeme je da uspješni sportovi zamijene one koji to nisu", rekao je predsjednik HOO-a Zlatko Mateša za Slobodnu Dalmaciju.

U HOO već razmišljaju o Igrama koje će se za četiri godine održati u Londonu. Mateša, koji kaže da će se ponovo kandidirati za čelno mjesto odbora, je najavio plan za najveće sportsko natjecanje.

"Plan nam je dignuti odbojku, ženski vaterpolo i posebno nogomet. Razgovarali smo s Vlatkom Markovićem i sve ćemo učiniti da naš nogomet bude u Londonu. I odbojka treba biti tamo, popravila se organizacijski", zaključio je Mateša.

M.Pa.
Foto: Index

Pročitajte više