Matthäus: Nitko se ne žali, samo Bayern stalno kuka

Foto: EPA

LEGENDARNI njemački nogometaš Lothar Matthäus (62) kritizirao je Bayern i trenera Thomasa Tuchela jer smatra da se oni non-stop žale zbog izostanaka ozlijeđenih igrača. Na listi ozlijeđenih igrača minhenskog kluba trenutno je deset imena, a među njima su zvijezde poput Sergea Gnabryja, Kingsleyja Comana, Joshue Kimmicha i Konrada Laimera.

"Bayern se žali na izostanke, ali i drugi klubovi imaju ozlijeđene igrače. Bayer Leverkusenu također nedostaje nekoliko igrača. Neki su na Afričkom kupu nacija, a Victor Boniface i Exequiel Palacios su ozlijeđeni. No nitko se ne žali. Jedini klub koji kuka je Bayern. Xabi Alonso u Leverkusenu to ne radi", napisao je Matthäus u kolumni za Sky.

Matthäus: Bayern ima igrače koji sjede na klupi, a koji inače nastupaju za reprezentacije

Matthäus, koji je za Bayern u osamdesetima i devedesetima odigrao 410 utakmica i s njim osvojio 15 trofeja, ističe kako Alonso u Bayeru vjeruje svim svojim igračima, odnosno da svima daje priliku u Bundesligi i drugim natjecanjima.

"Bayern ima igrače koji sjede na klupi, a koji inače nastupaju za reprezentacije. Možete li zamijeniti Thomasa Müllera u 89. minuti, onda je momčad dobra", dodao je Matthäus.

Bayer i Bayern u borbi za naslov prvaka

Alonso s Bayerom radi fantastičan posao u njemačkom prvenstvu. Nakon 19 kola nalazi se na prvom mjestu s 49 bodova, i to bez ijednog poraza. Bayern je drugi 47 bodova, dok treći Stuttgart već zaostaje deset bodova za Bavarcima. Ne bude li iznenađenja, o prvaku Bundeslige odlučivat će se upravo između Bayera i Bayerna.

Pročitajte više