Medvjedi poraženi u Grazu, Mađari profitirali nakon "namještanja"

HOKEJAŠI Medveščaka poraženi su na gostovanju u Grazu sa 2:1 u prvoj utakmici doigravanja EBEL lige. Iako su Medvjedi silno željeli igrati protiv momčadi koju su već ranije u sezoni dva puta svladali u gostima, nisu uspjeli izvući pozitivan rezultat.

"Medvjedi" su nakon prve trećine imali prednost 1:0, ali su preostale dvije dionice izgubili identičnim rezultatom i Graz je poveo u seriji koja se igra na četiri dobivene utakmice.

Vodeći gol zagrebački je sastav postigao u 18. minuti prve dionice, a zabio ga je John Hecimovic na asistenciju Roka Jakopića. Prednost je Medveščak držao do 21. minute utakmice kada je Graz izjednačio s igračem više, preko Nicka Cuipera, iskoristivši tako prethodno isključenje Christophera Powersa.

Odlučujući gol zabio je Jean Philippe Para u 54. minuti utakmice i tako donio slavlje domaćoj momčadi. Druga utakmica serije igra se u utorak u zagrebačkom Domu sportova.

Mađarska momčad Alba Volan, s kojom su Medvjedi u petak remizirali kako bi dobili Graz, slavila je nakon produžetaka na gostovanju kod Vienna Capitalsa 3:2. Domaćin je poveo u prvoj trećini sa 1:0, a onda su gosti drugu trećinu dobili 2:1. Nakon trećeg dijela bez pogodaka, u produžecima su do gola prvi došli Mađari i upisali prvu pobjedu u doigravanju.

EBEL liga, doigravanje, 1. četvrtfinalne utakmice:

Graz 99ers - Medveščak 2:1 (0-1, 1-0, 1-0)

Liwest Linz - Villach 3:2

Red Bull Salzburg - Klagenfurt 2:3

Vienna Capitals - Alba Volan 2:3 (1:0, 1:2, 0:0, 0:1)

Pročitajte više