Mesić: Navijačke barabe viču "Ubij Srbina" jer znaju da neće biti posljedica

"AKO je kriza u svemu, onda je i u nogometu", kaže predsjednik Stjepan Mesić, koji je na inzistiranje novinara da komentira krizno stanje u hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji koja po prvi put propušta Svjetsko prvenstvo usporedio sagu oko Bilićevog odlaska, podbačaj u kvalifikacijama i razularene noći igrača u Funtani sa - svim ostalim aferama u državi!

> "Treba odmah prekidati sve utakmice kad se čuje 'Ubij tovara' i 'Ubij purgera'"

> HRT uvodi cenzuru navijača: Gasit će se ton kod "Ubij Srbina"

"Državne firme ne funkcioniraju, a vi bi htjeli da nogomet funkcionira?"

"Vidite da imamo problem s pravosuđem, s javnom upravom, korupcijom, javnim nabavama... Korupcija nastaje u javnim nabavama, niže se afera za aferom; ovaj dobije posao, ja ti kupim auto. Sve to tako funkcionira, a vi bi htjeli da nogomet funkcionira?", s čuđenjem je upitao Mesić u svom poznatom duhovitom, neki bi rekli i "narodskom" stilu.

"Ne znam što ćemo s Bilićem i Markovićem, to nije moj posao", kaže Mesić koji očito nema želju biti jedan od 4,5 milijuna hrvatskih izbornika. "U nogomet se svi razumiju, isto kao što se razumiju u građenje. Kad prođete kraj gradilišta, najlakše je onome tko radi dati savjet što će napraviti jer nemate odgovornost. Tako je i kod nogometa", kaže Mesić kojem su trn u oku posebno "najveći stručnjaci" - navijači koji izazivaju nerede na utakmicama.

"Najveći stručnjaci su barabe koje izazivaju nerede jer nemaju odgovornosti"

"Najveći stručnjaci su navijači i ove barabe koje izazivaju nerede jer nemaju odgovornosti. Zato mogu vrijeđati tuđe države, tuđe himne, izvikivati 'Ubij Srbina' i kojekakve parole... I još ih klubovi plaćaju kad putuju u inozemstvo. Ali kad bi se utakmice počele prekidati, kad bi za takvo ponašanje postojale posljedice, onda bi gledali drugu priču", kaže predsjednik Mesić.

Mesić je povukao usporedbu s Englezima, koji su uspjeli zavesti red na svoje stadione. "Pogledajte kako je taj problem riješen u Engleskoj. Njihovi navijači sjede na tribinama kao bebe, samo što cucle nemaju! Mirno sjede pokraj igrališta i nikom ne pada na pamet da preskače ogradu ili da ubacuje nešto u teren. A zašto? Zato što znaju da će snositi konzekvence. A toga kod nas nema", podvukao je Mesić.

Pročitajte više