Messijev "ilegalni" slobodnjak UEFA proglasila golom godine

Foto: Screenshot

UEFA je odabrala najbolji gol Lige prvaka za prošlu sezonu.

Tu titulu zaradio je gol Lionela Messija iz slobodnog udarca protiv Liverpoola u prvoj utakmici polufinala. Prekršaj se dogodio u 82. minuti na otprilike 30 metara od Liverpoolovog gola, po sredini. Najbolji igrač današnjice uzeo je loptu i poslao ju preko živog zida u rašlje, nedohvatljivo za fenomenalnog Alissona.

Treba napomenuti i to kako udarac nije bio pravilno izveden, s obzirom na to da je Messi pomaknuo loptu nekoliko metara naprijed u odnosu na mjesto na kojem je prekršaj napravljen. Također, očito je da je Messi bio taj koji je napravio prekršaj za koji je mogao biti i kartoniran te je imao velike sreće što je uopće dobio šansu iz slobodnog udarca.


Bio je to gol za 3:0 (njegov drugi te večeri) i, činilo se, siguran prolaz Barcelone u finale. Ipak, Liverpool je u uzvratu slavio s čak 4:0. Dva gola Origija i dva gola Wijnalduma donijeli su Redsima jedan od najnevjerojatnijih preokreta ikad, a u idućoj utakmici uzeli su svoju šestu europsku titulu. 

Zbog zakonskih restrikcija i TV prava, portali ne smiju objavljivati videomaterijale, ali snimku možete pogledati OVDJE.

 

Pročitajte više