Messiju se naklonio Rakitić, ali i igrači Spursa: "Najveći, čast je gledati ga"

Foto: Guliver Image/Getty Images

BARCA je u strašnoj utakmici pobijedila na Wembleyju Tottenham s 4:2 u susretu 2. kola B skupine nogometne Lige prvaka, a drugi pogodak za katalonski sastav zabio je hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić. Rakitić je zabio vjerojatno najljepši gol u karijeri, no utakmicu za pamćenje odigrao je Leo Messi. Od Argentinca smo navikli na čaroliju na travnjaku, no ova utakmica sinoć bila je jedna od najimpresivnijih koje smo gledali u njegovoj režiji. Messi je kreirao, gurao suigrače u šanse, dirigirao igrom, razbijao obranu Spursa, gađao vratnice, ali i parao mrežu Spursa. Radio je što je htio, a u njegovim majstorijama uživali su njegovi suigrači kao i igrači Spursa. Mogli su ga jedino nemoćno gledati i diviti se. 

Na onome što je pokazao u Londonu naklonili su mu se suigrači, ali i igrači Tottenhama.

''O ovakvim utakmicama svaki igrač sanja. Messi je bio nevjerojatan. Kada je u ovakvoj formi, onda je to prava čarolija i užitak ga je gledati. Barcelona je bila bolja večeras, ali i mi možemo izvući puno pozitivnoga iz utakmice'', poručio je sjajni desni bek Spursa, Kieran Trippier.

''Emocije postanu teške kada igraš protiv igrača poput Messija i Suareza, i zato čestitam svojim igračima. Stalno smo bili u utakmici, borili smo se i nismo odustajali. Ponosan sam. Razočaran sam rezultatom, ali uložen je ogroman trud. Teško se vratiti kada momčadi poput Barcelone dopustiš da povede. Najvažnije je da smo pokazali karakter'', rekao je Mauricio Pochettino nakon utakmice za BT Sport.

Iz tabora Barcelone nizali su se hvalospjevi na račun Messija.

''Messi je najbolji igrač u povijesti. Uvijek na terenu napravi nešto novo, drago mi je da je zabio dva gola. Sve utakmice u Ligi prvaka su ovakve. Moraš uvijek biti 100% spreman. Zaslužili smo pobjedu'', rekao je Ernesto Valverde, a Argentincu se naklonio i Ivan Rakitić.

''Messi je drugačiji od svih ostalih igrača. Modrić je odigrao impresivnu sezonu, ali i on zna da je Messi poseban. Želimo napraviti nešto posebno u Ligi prvaka, ali kao i svake sezone, čekaju nas i druga natjecanja u kojima želimo ići do kraja. U kratko vrijeme smo primili dva gola, nismo imali baš sreće ove sezone'', rekao je hrvatski veznjak, a onda je riječ dobio i sam maestro.

''Sjajna utakmica s puno vrhunskih poteza. Prvo poluvrijeme smo odigrali fantastično, kontrolirali smo igru. Nećemo odustati ni od jednog natjecanja, želimo osvojiti i Ligu prvaka i La ligu'', poručio je Messi.

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više