Metličić: U Peking idemo najmanje po zlato

"IGRAO sam po cijeloj Europi, ali nikad i nigdje nisam vidio nešto slično", pričao nam je oduševljeni Petar Metličić dok je u Višnjiku pokušavao doći do daha nakon što je proslavio plasman na Olimpijske igre u Peking.

"Mi nismo često igrali pred hrvatskom publikom, veći dio utakmica reprezentacija je odigrala u gostima i ovo nam je strašno nedostajalo. Što mi Hrvati možemo napraviti, to nije normalno. Grad Zadar i zadarska košarka mogu i moraju biti ponosni na ovakve navijače. s njima je sve puno lakše. I kad ti ne ide, kad igraš loše, publika te svojim navijanjem nosi i ne možeš ne ostaviti srce na terenu", kaže kapetan reprezentacije, ali priznaje i da su velika očekivanja s druge strane bila i pritisak na leđima igrača.

"Ovo mi je možda bio najteži turnir koji sam odigrao u karijeri. Kad ti ljudi pokažu takvu ljubav, takvu toplinu kakva je nas dočekala u Zadru, osjećate se odgovornim dati sve od sebe. Bilo me je strah da ćemo ih razočarati, a mislim da su se i moji suigrači slično osjećali", kaže Metličić i poziva navijače da se sutra vrate u Višnjik jer poslije utakmice protiv Alžira "napravit ćemo pravu feštu".

"Iako smo se plasirali, Lino je kao i uvijek gonič robova i zahtjeva maksimalnu ozbiljnost prije zadnje utakmice. Ja sam, iskreno rečeno, mrtav od umora, ali imamo mi dovoljno igrača koji to mogu dobro odraditi", rekao je Metličić.

Svi su igrači, govori Metličić, motivirani i željni uspjeha na Olimpijskim igrama. "Pred nama je sada dugo i radno ljeto u kojem ćemo dati sve od sebe da se dobro spremimo prije Olimpijade. Ima tu puno mladih momaka kojima je ovo prvi put da su na Olimpijskim igrama, najvažnijem natjecanju u životu svakog sportaša, i vjerojatnu su nervozni. Ja sam nervozan, kako ne bi bili oni. Želimo, prije svega, da nas posluži zdravlje i idemo u Peking osvojiti najmanje zlato", veselo će Metličić.

Foto: Index

Pročitajte više