RUKOMETNI EURO

Metličić žestoko po rukometnim moćnicima: Samo profit, zdravlje ništa

HRS

"SADA me brinu samo ozljede, ljuti me to. Vidjet ćemo što će biti s Cindrićem, Lino ne izgleda optimistično. S kim god da igramo, bez Cindre i Karačića imat ćemo problema", rekao je u tv-prijenosu nakon remija sa Španjolskom legendarni kapetan Pero Metličić iziritiran ubojitim tempom i rasporedom Europskog prvenstva u rukometu.

Metličić je cijelo desetljeće živio u takvom ritmu velikih natjecanja, ali recentni primjer organizatora Eura, koji se igra u Austriji, Norveškoj i Švedskoj, izvukao je iz bivšeg kapetana žestoke reakcije. EHF nije dopustio Hrvatskoj da večeras, odmah nakon utakmice sa Španjolskom, iz Beča putuje za Stockholm, što je još jedna u nizu čudnih odluka u kaosu i ludom tempu Eura.

"Problem je to, znam, bili smo 20 godina tu i vidjeli smo sve i svašta. Oni gledaju svoj profit, a za igrače ćemo lako. U drugoj grupi ekipe su igrale jučer, igraju danas, pa polufinale u petak, finale u nedjelju ili utakmicu u subotu. Četiri utakmice u pet dana, to ni u NBA ligi ne postoji. Igrači se godinama bune, svi znamo koliko su često prvenstva...", objašnjavao je Metličić, a u studiju se nadovezao i Drago Vuković.

"Novac je ispred zdravlja igrača, mi ne možemo ništa. Možda da se jedno natjecanje bojkotira, a to je teško očekivati, mislim da se ovo nikad neće promijeniti. Mi više ne znamo ni kad ni što igramo, je li parna ili neparna godina", kaže Vuković.

"Normalno je da se vrti lova, razumijem, ali zašto se u prvom dijelu turnira može izvesti dan ili dva slobodno, a sada kada je finale, sve u jedan dan. Sada je najvažnije, a oni kažnjavaju igrače koji će se ozlijediti. Kažnjavaju i publiku jer Euro osvaja najspretniji, a ne onaj tko igra najljepše", dodao je Metličić.
 

Pročitajte više