NBA

Miamijeva petorka srušila NBA rekord u neefikasnosti, Boston izjednačio finale Istoka

Foto: Profimedia

BOSTON CELTICSI izjednačili su seriju finala Istoka protiv Miami Heata na 2:2 uvjerljivom pobjedom 102:82 u četvrtoj utakmici u svom TD Gardenu. Celticsi su pokazali zašto su najbolja obrambena momčad lige iako zbog ozljede desnog gležnja sinoć nisu mogli računati na defenzivca godine Marcusa Smarta.

U petorci ga je zamijenio Derrick White i postigao prvih sedam poena na susretu, a Boston je odmah odjurio na 18:1. Do kraja prve četvrtine već je bilo 29:11, a Jayson Tatum je s 12 poena zabio više nego cijela momčad Miamija. Na poluvremenu je već bilo +24, a Boston ovaj put protivnicima nije dopustio golemu seriju u trećoj četvrtini, zbog kakvih je izgubio prvu i treću utakmicu.

Miamijeva petorka za povijest

Nije bilo Smarta, ali Celticsima se vratio centar Robert Williams i pomogao zaključati reket, Miami je šutirao mizernih 33% iz igre, a njegova je startna petorka postavila NBA rekord u neefikasnosti. 

Svih pet startera zajedno, među kojima All-Star igrači Jimmy Butler, Kyle Lowry i Bam Adebayo, postigli su ukupno 18 poena, najmanje u doigravanju od 1971. otkako se prati tko je počeo u petorci. Miami nije imao ni uobičajeni doprinos s klupe Tylera Herroa, koji je propustio susret zbog ozljede. Tek je Victor Oladipo s 23 poena pružao kakav-takav otpor domaćinima.

Tatum je bio dovoljan

Jayson Tatum je završio s 31 poenom, a nitko od njegovih suigrača nije ubacio više od 14 niti je trebao. Savršeno odrađen obrambeni dio posla bio je više nego dovoljan doprinos da se serija izjednači.

Finale Istoka sada se svodi na kratku seriju na dvije pobjede. Peta utakmica igra se u Miamiju u noći sa srijede na četvrtak, a šesta u Bostonu dva dana kasnije. U eventualnoj majstorici domaćin bi opet bio Heat u noći s nedjelje na ponedjeljak.

Pročitajte više