Mijatović ponudio savjet Realu o Modriću: Bio je jako ljutit kad je manje igrao

Foto: EPA

LUKI MODRIĆU (38) na kraju sezone istječe ugovor s Realom te je upitno hoće li ga produljiti. Hrvatski veznjak odavno je legenda madridskog kluba s kojim je osvojio sve što je mogao i 2018. bio proglašen najboljim igračem svijeta. Prošle se godine također postavljalo pitanje o njegovoj budućnosti, ali umjesto bogatih ponuda saudijskih klubova, prihvatio je jednogodišnji ugovor Reala.

Trener Carlo Ancelotti u aktualnoj sezoni više ga nije vidio kao prvotimca, već su njegovo mjesto zauzeli mlađi igrači. U takvoj je situaciji sakupio 38 nastupa, dva pogotka i šest asistencija, nerijetko ulazeći s klupe. Modrića na ljeto navodno ponovo čekaju ponude iz Saudijske Arabije, MLS-a i Europe, a vratiti bi ga htio i zagrebački Dinamo.

Mijatović: Modrić je bio jako ljutit jer je manje igrao

Umirovljeni crnogorski napadač i nekadašnji član Reala te njegov bivši direktor Predrag Mijatović (55), inače Modrićev dobar prijatelj, smatra da bi Real trebao kapetanu Hrvatske ponuditi novi ugovor na godinu dana i za to je dao dva razloga.

"Produljio bih ugovor s Modrićem na godinu dana, ne samo zbog nogometnog konteksta već i zbog njegova ponašanja. Nikada nije radio probleme, a igrao je fantastično", rekao je Mijatović te savjetovao Realu da povuče potez kojim bi se Modrić umirovio kao igrač Reala.

"Modrić je bio jako ljutit jer je manje igrao, ali prihvatio je svoju ulogu, pa je došao period u kojem je više igrao", dodala je crnogorska legenda. "Postoje igrači koje Real mora zadržati jer su savršene zamjene koje dobro igraju kada su potrebne na terenu. Stoga je nužno produljiti njihove ugovore", misli Mijatović.

Pročitajte više