Esport

Mike Tyson uložio u esport ekipu i priznao što on voli igrati

Foto: EPA-EFE

LEGENDARNI boksač Mike Tyson posljednji je u nizu poznatih koji su investirali u esport. Tyson je strateški uložio u ekipu Fade 2 Karma, najpoznatiju po Hearthstone igračima. Službeni pogon za profesionalne gamere i streamere ekipe bit će smješten u Kaliforniji, blizu Tyson Rancha, boksačeve tvrtke koja se bavi distribucijom kanabisa. Prilično zanimljiva kombinacija, mora se priznati.

>Još se jedan Hrvat probio u sam vrh svjetskog esporta

Tyson je, kao i Rick Fox, esport otkrio preko sina koji je i sam gamer te prati profesionalne mečeve. Vjeruje da je pred esportom svijetla budućnost i da je sad pravo vrijeme da postan dio te priče. Koliki je točno iznos Tyson uložio, nije službeno objavljeno. Povodom ovog poslovnog pothvata, Tyson se družio sa svojim gamerima, a sve je na svom kanalu prenosila Alexandra "Alliestrasza" Macpherson. Igrali su zajedno Hearthstone, a Tyson je otkrio i kako je prije igrao videoigre, primjerice Call of Duty, te da će se sada još više posvetiti tom hobiju. 

Fade 2 Karma ni po čemu nije jedna od najvećih ili najpoznatijih esport organizacija. Utemeljio ju je 2015. Tim "Theude" Begmann, profesionalni igrač kartaških igara Hearthstone i Magic: The Gathering. Danas organizaciju predstavlja niz Hearthstone igrača iz cijelog svijeta.

Novi pogon zvat će se Ranch House, uključivat će privatne prostorije za streamanje, pozornicu za natjecanja, sobu za produkciju, dok će krov biti rezerviran za tulume. Ono po čemu će se svakako razlikovati od drugih sličnih zdanja koja niču diljem svijeta je svakako blizina sjedišta Tysonove tvrtke. 

Boksač također razvija i Tyson Ranch Resort na 420 hektara za luksuzni odmor, zabavu i istraživanje kanabisa, dva sata vožnje udaljen od Los Angelesa. 

 

Pročitajte više