raspad superlige

Milan: Nevoljko odustajemo od Superlige. Radimo to zbog navijača

Foto: EPA-EFE/MATTEO BAZZI

MILAN je objavio da odustaje od Superlige.

Jedan od 12 osnivača Superlige objavio je da odustaje od natjecanja samo tri dana nakon obavijesti da se ono pokreće.

"Prihvatili smo pozivnicu da sudjelujemo u projektu jer nam je želja da ljubiteljima nogometa širom svijeta omogućimo najbolje europsko natjecanje te da to bude u najboljem interesu našeg kluba i navijača. Superliga je nudila upravo to. Promjene nisu uvijek lake, ali evolucija je nužna za napredak i strukture europskog nogometa su evoluirale i mijenjale se zadnjih desetljeća.

Međutim, glasovi zabrinutosti ljubitelja nogometa širom svijeta o Superligi su jasno izraženi, a Milan mora biti osjetljiv na glas onih koji vole ovaj predivni sport. Nastavljamo s teškim radom kako bismo pronašli održivi model nogometa", navode Rossoneri u priopćenju.

Real, Milan, Arsenal, Atletico, Chelsea, Barcelona, Inter, Juventus, Liverpool, Manchester City, Manchester United i Tottenham objavili su pokretanje Superlige, ekskluzivnog i praktično zatvorenog natjecanja 20 najbogatijih klubova koje bi uništilo Ligu prvaka. Time su zatresli svijet.

Samo dva dana kasnije pod enormnim pritiskom njihovih navijača, javnosti, vlada, Uefe i Fife organizaciju su napustili svi engleski klubovi. Dan kasnije to su napravili Atletico, Inter i sada Milan.

Superliga je tako spala samo na Real, Barcelonu i Juventus.

Pročitajte više