MILAN PRONAŠAO ZAMJENU ZA DONNARUMMU Slavni vratar branio je za Barcu, Liverpool, Bayern...

Foto: Guliver Image/Getty Images

NAVIJAČI Milana nikad nisu oprostili Gigiju Donnarummi izdaju kluba i koketiranje s pola Europe tijekom prijelaznog roka prošlog ljeta.

Milan je tada ponudio drugom vrataru talijanske reprezentacije plaću od pet milijuna eura po sezoni do 2020. godine, ali je njegov menadžer Rino Raiola tražio klauzule u ugovoru po kojem bi Gigio mogao napustiti klub sljedećeg ljeta za 50 milijuna eura ako se Milan ne plasira u Ligu prvaka, dok je klub insistirao na otkupnoj klauzuli od 100 milijuna kako bi se zaštitio.
 
Navijači su tada okrenuli leđa klincu koji je trebao biti budućnost slavnog kluba i konstantno su ga vrijeđali.
 
Mladi Gigi pod strašnim pritiskom navijača ipak se slomio, popustio je i prihvatio je uvjete koje mu je Milan nudio te je potpisao novi ugovor. Ipak, uvrede s tribina nisu prestale i, kako pišu gotovo svi talijanski i francuski portali, Donnarumma je odlučio da mu je dosta vrijeđanja i da će na ljeto prijeći u PSG.
 
Vratarev agent Mino Raiola već je u kontaktu s pariškim šeicima, a Donnarumma bi na Park prinčeva stigao kao zamjena za Kevina Trappa i Alphonsea Areole, koji se nisu uspjeli nametnuti kao golmani dostojni kluba koji pretendira popeti se na sam vrh Europe.
 
Milan, spreman na takav rasplet situacije, već je pronašao novog vratara. Riječ je o iskusnom Pepeu Reini, kojem na ljeto istječe ugovor s Napolijem te će biti slobodan igrač. Kako piše Gazzetta, Milan i Reina već su potpisali predugovor i Španjolac će sigurno doći na San Siro na kraju sezone.
 
U bogatoj karijeri 35-godišnji Reina branio je za Barcelonu, Villarreal, Liverpool, Bayern te Napoli, a s reprezentacijom Španjolske osvojio je dva europska i jedno svjetsko prvenstvo.
 
Ipak, ostaje još samo pitanje hoće li Reina biti rezerva Donnarummi ili će mladi golman ipak  napustiti Milan na kraju sezone. Rossoneri za Donnarummu traže minimalno 50 milijuna eura.
 

Pročitajte više