Milanovi čelnici dolaze u Madrid po Ronalda, Real zauzvrat traži Kaku

RONALDO je na korak do Milana, jedino bi ubuduće golove trebao slaviti pod južnom, a ne kao do prije četiri godine, sjevernom tribinom stadiona Giuseppe Meazza.

Visoko Milanovo izaslanstvo, u sastavu potpredsjednik Adriano Galliani i sportski direktor Ariedo Braida dolazi na prijateljsku utakmicu Reala i Anderlechta kako bi dogovorili Ronaldov transfer, jer je Brazilac već otprije jasno izrazio želju da ne namjerava ostati u Madridu.

Trener Capello također ne želi izgubiti napadača: "Mora ostati ukoliko je zadovoljan, ali ukoliko on to ne želi, neka ide"

Real službeno ne želi njegov odlazak. Iako je doveden Ruud Van Nistelrooy, novi predsjednik Calderon je izjavio da ne namjerava prodati Ronalda, ali da mora "poslušati i igračeve želje".

Što se njegovih želja tiče, sve je jasno; on je već i dogovorio uvjete prelaska u Milan, što je posebno zasmetalo vodstvu madridskog kluba jer se nije poštovala procedura da se prvo obrate klubu koji ga drži pod uigovorom.

Zato vodeći ljudi Milana i dolaze da izglade taj nesporazum i usput odvedu Ronalda, na što predjsednik Reala kaže: "Poslušat ćemo ponudu Milana i ako nas Ronaldo želi napustiti, morat ćemo to prihvatiti i potražiti rješenja"

To rješenje bi trebao predstavljati Kaka i iako su Ronalda na Bernabeu već oplakali, neće ga tek tako pustiti, jer novac Realu nije prioritet: "Ne želimo novac, već zamjenu", kaže predjsednik Kraljevskog kluba.

Kaka je igrač na kojeg je Calderon već odavno bacio oko i njegovo dovođenje je naveo kao jedno od svojih obećanja tijekom kampanje za predsjednika kluba ovog ljeta. Milan je jasno poručio kako se ne namjerava riještiti sjajnog veznjaka, a Realu ne smeta niti što ne bi, u slučaju dolaska u Real, mogao igrati Ligu prvaka, jer je već igrao za Milan u 3. pretkolu natjecanja.

Z.A.

Pročitajte više