Miočić će ponovno čekati? Zvijer se vraća u UFC i odmah dobiva borbu za naslov

Foto: Getty Images / Guliver Images

ARIEL HELWANI, vjerojatno najpoznatiji svjetski novinar koji je dobro upućen u zbivanja u MMA svijetu, rekao je da je povratak Brocka Lesnara u UFC izgledan i da će odmah dobiti borbu za naslov teškaškog prvaka protiv Daniela Cormiera ako se vrati.

Lesnar je bivši UFC prvak koji je prošlih godina jedna od glavnih zvijezda najveće kečerske organizacije na svijetu WWE-a. Ondje drži glavnu titulu kompanije, Universal pojas, i zarađuje puno novca uz puno manje mečeva od svojih kolega tijekom godine. Ipak, već dugo se priča o njegovom povratku u oktogon, gdje je u prošlosti držao naslov koji sada ima Cormier.

"UFC želi da se Lesnar vrati, a od sada se može reći da i on želi nazad. Ako se vrati, dat će mu borbu za šampionski pojas u teškoj kategoriji... Daniel Cormier, prvak u teškoj kategoriji, želi se boriti s njim. Za sada je plan da se oni bore sljedećeg kolovoza. Još ništa nije potpisano, ali plan je sigurno takav", rekao je Helwani u emisiji ESPN-a.

Podsjetimo, Lesnar se prošli put u UFC-u borio 2016. Tada je na UFC 200 priredbi pobijedio Marka Hunta, ali veliki povratak pao je u vodu nakon što je Lesnar pao na doping-testu. Dobio je jednogodišnju suspenziju i od tada se nije borio.

Miočić će ponovno čekati?

Ako je ova tvrdnja američkog novinara istinita, to bi značilo da će Stipe Miočić ponovno morati pričekati na revanš za titulu koju je izgubio u 7. mjesecu prošle godine. Tada ga je nokautirao sadašnji prvak Cormier, a Miočić se od tada nije borio.

Zvijer (nadimak Lesnara u WWE-u) je 2008. postala UFC prvak u teškoj kategoriji nakon što je nokautirala legendu američke slobodne borbe Randyja Couturea. Pojas je obranio protiv Franka Mira i Shanea Carwina, a zatim ga izgubio 2010. kad ga je nokautirao Cain Velasquez. Nakon još jednog brzog poraza od Alistaira Overeema, Lesnar je objavio da odlazi u MMA mirovinu. U to vrijeme bolovao je od divertikulitisa i, kako je rekao, zbog toga je izgubio od navedenih boraca.

Pročitajte više