Miočić vs Cormier

Miočić je Cormiera svladao udarcima u jetru. Trener je otkrio čija je to ideja bila

Foto: Screenshot

U NOĆI sa subote na nedjelju gledat ćemo završni dio jedne od najvećih trilogija u povijesti slobodne borbe. Stipe Miočić će 15. kolovoza u Las Vegasu na priredbi UFC 252 još jednom ući u ring za pojas teškaškog prvaka UFC-a.

Podsjetimo, u prvoj borbi prije dvije godine Cormier je nanio prvi poraz Miočiću nakon šest vezanih pobjeda i tri obrane naslova. Miočić se revanširao prije godinu dana.

U toj borbi je Cormier puno bolje izgledao u prve tri runde i izgledalo je da plovi prema sigurnoj pobjedi. Ipak, u četvrtoj rundi došlo je do velikog preokreta. Umjesto klasičnog boksanja otvorenog garda, Miočić je svog suparnika počeo udarati u jetru što nije bilo samo bolno za Cormiera nego mu je i oduzimalo jako puno energije. Miočić je to iskoristio i nokautirao Cormiera u kojem nije ostalo nimalo snage.

Takva promjena oduševila je borilački svijet koji je instantno prozvao borbu jednim od najvećih preokreta svih vremena. Predsjednik UFC-a Dana White je odmah nakon borbe rekao: "Tko god je Miočiću savjetovao da udara u tijelo je genij. Nevjerojatan preokret, sjajna taktika."

UFC je napravio i objavio Countdown 252, tradicionalnu najavu velikih priredbi. U njoj borci pričaju o onome što ih očekuje, odgovaraju na brojna pitanja od strane produkcije te se prikazuju snimke iz njihovih kampova za pripreme.

Marcus Marinelli, Miočićev glavni trener iz Strong Style Fight Team dvorane, odlučio je u Countdownu definitivno potvrditi tko je zaslužan za preokret u prošloj borbi: "To je Stipe učinio sam od sebe, bila je to njegova odluka. On je takav borac, nevjerojatno inteligentan."

Miočić i Cormier odmjerit će snage u UFC-ovoj dvorani u Las Vegasu u kojem je kavez manjih dimenzija od uobičajenog za borbe u toj organizaciji. Cormier je rekao kako će pobjednik ove borbe biti upamćen kao najveći teškaš svih vremena, a stručnjaci predviđaju da će mu kao manjem borcu i dominantnom hrvaču ovakav kavez više odgovarati.

Pročitajte više