TRANSFERI

Mirror: Özil odlazi iz Arsenala, sve je dogovorio s novim klubom

Foto: EPA

MESUT ÖZIL korak je od napuštanja Arsenala nakon što je više od godinu dana proveo u nemilosti navijača engleske momčadi, a karijeru bi trebao nastaviti u Turskoj.

Engleski Mirror piše da će 31-godišnji Nijemac u siječnju potpisati za Fenerbahče, gdje bi do kraja sezone trebao igrati kao posuđen igrač, a Turci će ga moći i otkupiti na kraju sezone.

Pregovori su u tijeku

Sportski direktor Fenerbahčea Damien Comolli doputovat će u London do kraja tjedna kako bi završio posao s Arsenalom, a Özil je navodno već pristao na uvjete turskog velikana.

Tako će Özil prvi put zaigrati u zemlji iz koje vuče korijene. Ranije je nastupao za Schalke, Werder i Real Madrid, a od 2013. godine je član Arsenala.  Ukupno je za Arsenal odigrao 241 utakmicu i postigao 43 gola uz koje je dodao i 76 asistencija. 

Niz incidenata

Jasno je da Özil odluku o napuštanju kluba nije donio preko noći, njegov status u Londonu upitan je već dvije sezone, bez obzira na to što mu je klub prije toga dao novi bogati ugovor.

Da je sve ostalo samo na prepirkama s Upravom oko minuta koje dobiva na terenu, Nijemac bi vjerojatno i ostao u klubu, ali problemi su se za njega preselili izvan terena.

Prvo su Sead Kolašinac i on napadnuti u centru Londona početkom godine i od tog napada su se uspjeli obraniti, ali posljedice su ostale do danas. Zamjerili su se londonskim gangsterima pa ih od tada stalno čuva policija i ograničeno im je kretanje u određenim četvrtima grada. 

Politika ga je koštala

Čim se malo smirila situacija oko sukoba s gangsterima, Özil je upao u probleme zbog svojih političkih uvjerenja, zbog čega se na koncu oprostio i od Elfa.

Nedavno je pak pažnju na sebe skrenuo kritizirajući Kinu zbog odnosa prema ujgurskim muslimanima i tu si je zapravo zatvorio vrata Arsenala i ostanku u klubu jer je ušao preduboko u politiku.

Sada je na odlasku i odabrao je klub u kojem njegova politička opredjeljenja neće predstavljati problem. Možda tamo, kada će smjeti govoriti i raditi što želi, ponovno pronađe staru formu. Jer kad je u formi, Özil je jedan od najboljih playmakera svijeta.  

Pročitajte više