transferi

Mirror: United je ljetos izbjegao Dortmundov metak. Sad želi drugu zvijezdu Borussije

Foto: EPA-EFE

MANCHESTER UNITED prošlog ljeta jako je želio Jadona Sancha za kojeg je Borussia iz Dortmunda tražila 120 milijuna eura.

United je pokušao na sve načine spustiti cijenu engleskog reprezentativca, nudio je igrače "pod račun", ali Nijemci nisu popuštali. Manchester je na kraju doveo samo Donnyja van de Beeka, a navijači su im zamjerili što nisu doveli neko veliko pojačanje.

No, United odlično izgleda ove sezone, a forma Jadona Sancha je u Dortmundu drastično pala. Izvori iz kluba rekli su Daily Mirroru da su "ljetos izbjegli Dortmundov metak" jer su bili blizu toga da plate za Sancha ogroman novac, a momčad možda ne bi igrala ovako dobro.

Mirror piše da će United gotovo sigurno odustati od Sancha ovog ljeta, ali da neće pustiti Borussiju na miru. Naime, United navodno jako želi Erlinga Halanda za kojeg je jednako zainteresiran i Real iz Madrida.

Haland prije godinu dana bio jako blizu Manchestera

Norvežanin je zabio 33 gola u 32 nastupa za Borussiju te je uz Kyliana Mbappea najtraženiji europski igrač. Haland je prije godinu dana došao iz Borussije iz Salzburga za 20 milijuna eura, iako je jednom nogom već bio na Old Traffordu. No, Mino Raiola je tražio ogromnu proviziju za taj posao i dok je United razmišljao što će i kako će javila se Borussia i odvukla Halanda u Dortmund.

Manchester već duže vrijeme traži još jednog pravog napadača. Doveo je Edinsona Cavanija, ali on je kratkoročno rješenje, a Haland bi bio igrač za sljedećih deset godina. 

I Real i Manchester United u ljeto 2022. godine mogu dobiti Halanda za "samo" 75 milijuna eura jer će se u lipnju te godine aktivirati odštetna klauzula u njegovu ugovoru. Do tad cijenu diktira Borussia, a ni Real ni United ne žele čekati do 2022. godine s njegovim dovođenjem i pokušat će ga uzeti za šest mjeseci.

Pročitajte više