HNL

Mladi Dolček se ne zaustavlja, konkurencija u Hajduku samo ga diže

Foto: Robert Matić / Hajduk.hr

DVA gola zabio je Ivan Dolček za Hajduk u dosadašnje četiri službene utakmice. Koprivničanin je 1. srpnja stigao u splitski klub i potvrdio se dosad kao vrlo zahvalan igrač. Večeras je u rotaciji trenera Damira Burića završio na krilu, načeo je Varaždin pogotkom u 49. minuti i najavio pobjedu Hajduka (3:0) u drugom kolu Prve HNL. 19-godišnjak je zabio u svom debiju, malteškoj Gziri. Prvi pogodak u Hajduku posvetio je pokojnom ocu, koji ga je uvijek vozio na treninge, i svom djedu. 

Otkako je došao u Hajduk Dolček se ne zaustavlja. 

>>> VARAŽDIN - HAJDUK 0:3 Fešta Hajduka u Varaždinu, Nigerijac zabio u debiju

>>> Burić: Kad igramo presing sve je u redu. Liga je izjednačena i jaka

>>> Trener Varaždina: Nismo zaslužili ovakav poraz. Ovih 3:0 izgleda ružno

"Ovo je moj prvijenac za Hajduk u HNL-u. Sretan sam i pokušat ću tako nastaviti dalje", rekao je Dolček koji je u Varaždinu igrao na krilnoj poziciji, a u Hajduku je krenuo kao bek. Na to mjesto sada je stigao i Čolina, ali Dolčeka je to očigledno samo više motiviralo, na poziciji koja mu nije prirodna. 

"Tako je trener odlučio. Ja mogu igrati beka i oba krila. Pokazao sam da mogu dosta dati i prema naprijed. Prirodna pozicija mi je bekovska, ali rekao sam da mogu igrati oba krila, preferiram napadački nogomet, gdje mogu koristiti svoje driblinge", naglasio je.

Hajduk je prvi put od 2006. vezao startne dvije pobjede u HNL-u te trenutačno ima maksimalnih šest bodova poput Dinama i Rijeke. 

"Cijela momčad je pokazala agresivnost i dobru igru. Rezultatski možemo biti zadovoljni, makar je moglo biti i više golova. Trener je tražio da igramo napadački i sretni smo zbog nove pobjede. Idemo dalje"; zaključio je. 

Pročitajte više