Mladi hrvatski košarkaši izgubili od Italije. Prijeti im ispadanje iz A divizije

Foto: FIBA

HRVATSKA košarkaška reprezentacija do 18 godina poražena je u razigravanju za poredak od 9. do 16. mjesta na Europskom prvenstvu. Mladi košarkaši su u grčkom Volosu izgubili od Italije 50:68 i prijeti im ispadanje iz A divizije.

Da bi zadržala status u A diviziji, U-18 reprezentacija mora dobiti iduće dvije utakmice koje će se igrati u subotu i nedjelju, 3. i 4. kolovoza. Naime, posljednje tri reprezentacije s prvenstva ispast će u niži rang.

Nakon izjednačene utakmice protiv Francuske u osmini finala koju su mladi hrvatski košarkaši izgubili u posljednjih 30 sekundi, momčad Milana Karakaša nije uspjela zbiti redove i dobiti važnu utakmicu protiv Italije koja bi nam osigurala ostanak u A diviziji.

U prvom poluvremenu gledali smo izjednačenu igru (30:30), međutim nastavak je donio dominaciju Talijana. U trećoj dionici Italija je stigla do 10 koševa razlike (47:37), a u posljednjoj četvrtini samo je povećala prednost.

Nijedan hrvatski igrač nije upisao dvoznamenkasti broj poena. Matej Bošnjak je ubacio devet poena, dok je Matej Rudan imao osam koševa, 11 skokova i četiri blokade. Talijane je predvodio Sasha Mattias Grant s 19 poena.

Pročitajte više