Modrić: Ako prođemo skupinu, nitko neće biti favorit protiv nas!

"OD UTAKMICE s Mađarima očekujem da se predstavimo u dobrom svjetlu. Oni su upravo dobili europske prvake i bit će pravi test za nas. Nadam se da ćemo pokazati našu dobru formu. Ta nam je utakmica bitna, ali najbitnije je ono što slijedu u Austriji", rekao nam je dobro raspoloženi Luka Modrić u čateškom utočištu hrvatske reprezentacije.

Hrvatski se playmaker tada prisjetio posljednje utakmice protiv Austrijanaca koju smo dobili sa 4:1 u Beču.

"Upao sam u drugom poluvremenu i najviše se sjećam Ivanschitza. On mi je jedini iskakao. Zabio nam je gol praktično iz kornera, ali mi smo ih razbili u svim segmentima igre. Borbena su i trkački dobra ekipa. U dvije godine sigurno su i dosta napredovali. Gledao sam ih protiv Nizozemske i Njemačke, izgubili su, ali su jako dobro igrali", sjećao se Modrić.

Nakon dobrog transfera nadaš li se dobrom rezultatu s reprezentacijom?

"Naravno da se nadam, konačno bih volio da napravimo nešto veliko. Drago mi je da sam riješio brige oko transfera, da se mogu maksimalno koncentrirati na Europsko prvenstvo kako bih što bolje odigrao."

Što je to veliki rezultat za Hrvatsku?

"Najvažnije je da prođemo skupinu. Nakon toga smo jako opasni i možemo svakoga odraditi u velikoj utakmici. Ako prođemo skupinu, nitko neće biti favorit protiv nas."

Hoće li drugim igračima problemi u njihovim klubovima stvarati opterećenje na Euru?

"Smatram da to neće utjecati na ekipu. Ovo je veliko natjecanje i svi će se fokusirati na svoju prezentaciju kako bi pomogli što boljem rezultatu Hrvatske.

Jesi li pod pritiskom s obzirom da si glavni igrač reprezentacije?

"Ne razmišljam o tome na taj način, a na pritisak sam oduvijek naviknut. Ne bih sebe izdvajao kao najjačeg igrača, mi smo kolektiv. Nas je baš kolektiv doveo do velikih rezultata poput pobjede nad Engleskom. Nadam se da ću na Euru biti na visokoj razini. Ekipa mi pomaže da igram dobro, bez njih ne bih mogao napraviti puno sam."

Hrvatska bez Eduarda?

"Da s Duduom sam se fenomenalno slagao i jako će mi nedostajati kao i svima nama, ali ostali napadači su fenomenalni i svi zajedno pokušat ćemo na što bolji način nadomjestiti Eduarda. Što je tu je. Koga nema, moramo ga pokušati zamijeniti na najbolji mogući način."

Prije SP-a u Njemačkoj odigrali smo niz jakih pripremnih utakmica, misliš li da je to bilo sretnije rješenje?

"Mislim da je naš plan trenutačno jako dobar. Iza nas su naporne sezone. Prije dvije godine nisam bio standardan, stoga ne znam kako je bilo igrati te utakmice. To morate pitati one koji su igrali 90 minuta.

Izbornik te u utakmici s Moldavijom koristio na neoubičajenoj poziciji?

"Par dana prije utakmice izbornik mi je rekao da ću igrati to mjesto jer se neki drugi odmaraju. To poštujem bez obzira jesam li lijevo, desno ili u sredini. Dajem sve od sebe i potpuno mi je svejedno gdje igram."

D.R.
Foto: K.H.

Pročitajte više