MODRIĆ PROTIV SVOJIH "Govorili su da je prenizak i preslab, a Luka je čarobnjak"

Foto: Getty Images / Guliver Image

PRVI put nakon pet godina Luka Modrić igrat će protiv svog bivšeg kluba. Hrvatski veznjak će s Realom dočekati Tottenham, u kojem je igrao od 2008. do 2012. godine, a onda otišao na Santiago Bernabeu.

Hrvatski kapetan bio je povod britanskom Independentu, koji je pisao kako je Modrić stigao prije devet godina iz Dinama u Tottenham i kako je cijela operacija umalo propala jer su ga željeli brojni klubovi, poput Barcelone, Manchester Cityja, Newcastlea...

Dugo je londonski klub pratio Modrića, ali više nije smio čekati. Jednostavno, sportski direktor kluba Damien Comolli jednog je dana s parkirališta nazvao predsjednika Daniela Levyja.

"Smatrali smo da bismo mogli ostati bez igrača ako budemo dulje čekali. Ako ne završimo posao u sljedeća dva ili tri dana, godina dana truda past će u vodu. Daniel kao Daniel, spustio je slušalicu, spremio stvari u kofer, sjeo u privatni avion i odletio u Zagreb. Nazvao me te noći u 3 sata i rekao mi da je okončao posao i da imamo Modrića", prisjetio se Comolli.
Zanimljivo, Tottenham je Modrića platio 21 milijun eura, a četiri sezone kasnije ga prodao Realu za 30 milijuna eura. Dinamovog bisera pronašao je skaut Riccardo Pecini, koji je pratio Italiju i Balkan, te tražio igrače za engleski klub. Nakon posudbe u Zrinjskom, Modrić je sve češće igrao za Dinamo, a Levy i društvo su ga gledali na Wembleyu u utakmici Engleske i Hrvatske. 
 
"Bili smo uvjereni da je Luka čudesni mladi igrač i da bi mogao postati jedan od najboljih veznjaka u Premier ligi. U to su mi vrijeme govorili da je prenizak, preslab, da ne zabija golove, da ne asistira… No, mi smo ga željeli jer se uvijek nudio na terenu, igrao između linija, imao dodavanja neposredno prije asistencije za gol. Ma, bio je čarobnjak”, otkrio je Comolli.

Embed from Getty Images

 
Modrić je odigrao ukupno 159 utakmica za Tottenham te zabio 17 golova. Prva sezona bila je najteža kod Juandea Ramosa, a onda je na klupu stigao Harry Redknapp i pomogao veznjaku da postane jedan od najvažnijih igrača momčadi. 
 
Dani i utakmice su prolazili, a Hrvat je bio sve bolji i bolji. Jednostavno, oduševljavao je najprije svoje suigrače na treningu, a potom i navijače na tribinama...
 

 
“Na treningu mu niste mogli oduzeti loptu. Iako je bio nizak, listovi su mu bili poput cigle, bio je tako jak i imao nisko središte gravitacije. Ali najvažnija stvar bio je njegov prvi dodir. Znao je što će s loptom bez obzira s koje mu strane prilazili, uvijek je pronašao prostor. Znao je što će napraviti tri dodavanja prije nego što bi lopta došla do njega. Njegov je mozak radio puno brže nego kod drugih", ispričao je Jamie O’Hara, koji je često bio na posudbama iz Tottenhama, ali je dobro zapamtio majstorije Modrića. 
 
Nakon odlaska u Real odigrao je jednu utakmicu protiv Tottenhama i to 4. kolovoza 2015. u Munchenu na Audi kupu. Španjolski velikan slavio je s 2:0 golovima Jamesa Rodrigueza i Garetha Balea, a Modrić je igrao do 60. minute. 
 
No, to je bila prijateljska utakmica, a večeras će to biti prava natjecateljska. Luka i Tottenham ponovno na istom travnjaku.
 

 

Pročitajte više