Modrić se vratio. Pogledajte zašto ga slave Ancelotti, mediji i navijači

Foto: Profimedia

LUKA MODRIĆ (38) vratio se u prvi sastav Reala nakon dvije prvenstvene utakmice u kojima nije dobio ni minute. Carlo Ancelotti mu je u važnoj pobjedi kod Getafea (2:0) za povratak na prvo mjesto La Lige nakn 22 kola dao punu minutažu te ga nahvalio za prikazano. Pohvalama Realovoj hrvatskoj legendi pridružio se i najčitaniji španjolski sportski medij. Marca je Modrića ocijenila osmicom.

"Dijelio je svoje poznate specijalitete kuće. Ovo su dobre vijesti za Modrića jer činilo se da Luka ide prema kraju. No nakon blijedih izdanja zabljesnuo je kod Getafea. Pokazao je klasu u igri te jako dobro surađivao s napadačima", piše Marca u tekstu pod naslovom "Modrić je vratio svoj sjaj" u kojem dodaje: "Modrić je na ovoj utakmici bio blizu najbolje verzije sebe."

Da je Modrić doista igrao tako, pokazuje i par videa koji se dijele na društvenim mrežama. Na njima ga vidimo kako maestralno, s lakoćom kontrolira igru i diktira njen ritam. Kada Real počinje napade, izvlači se sve do svog kaznenog prostora, a onda povezuje dijelove momčadi brzim i preciznim prijenosom lopte. U opisu videa je španjolska fraza kojom se to opisuje "Toco y me voy" ili "Dotaknem i odem".

Prijevod u kontekstu nogometa je igranje samo jednim dodirom, nakon kojeg slijedi trka, otvaranje za nastavak akcije i čekanje nove lopte. Modrić upravo to demonstrira savršeno. U zadnjem od videa na primjeru je pokazan "Modrićev sjajan osjećaj za prostor i njegovo iskorištavanje. Kod njega je elitno čak i korištenje ramena." Kompilatori videa poentiraju: "Modrić jednim potezom gasi svjetlo suparniku."

Pročitajte više