NOĆ FANTASTIČNIH PREOKRETA Šarić i društvo zabili 47 u prvoj četvrtini, ali odgovor prvaka bio je brutalan

Foto: Getty Images / Guliver image 

LUDA UTAKMICA noćas u Areni u Philadelphiji, gdje su u goste stigli prvaci NBA lige i pobijedili 124:116, nakon što su obje momčadi odradile po jednu monstruoznu četvrtinu. 76ersi su otvorili utakmicu s 47 poena u prvoj četvrtini (28:47).

Golden State bio je na rubu, potpuno podređen i s 24 poena zaostatka na početku drugog dijela, ali u trećoj dionici odgovorio je domaćinima u istom napadačkom stilu, s 47 poena.

U isto vrijeme Philadelphija je zabila samo 15. Stephen Curry u trećoj dionici (47:15) ubacio je 20 poena, a s konačnih 35 bio je prvi strijelac na utakmici.

Peti put ove sezone Ratnici su odigrali četvrtinu s više od 40 poena. 


"Bila je to zabavna četvrtina, da... Ne znam koliko je dominantno izgledalo, ali čudne stvari događaju se oko nas. Trebalo nam je 25 minuta da večeras počnemo igrati", rekao je Curry, koji je u statistiku upisao i po pet skokova i asistencija. 

Kevin Durant zabio je 27 poena, a kod Philadelphije je još jednu odličnu utakmicu odigrao Ben Simons, s 23 poena,12 asistencija i osam skokova. Dario Šarić bio je peti na ljestvici strijelaca svoje momčadi s 13 poena, ali podijelio je 4 asistencije i upisao deset skokova. 

Boston nastavlja nizati pobjede unatoč ozljedama koje muče momčad od početka sezone. Noćas su pobijedili Atlantu 110:99 nakon novog preokreta, kako to rade ove sezone. Atlanta je za desetak minuta stvorila 16 poena prednosti, ali Boston treći put u posljednjih pet utakmica okreće scenarij na parketu. Stigli su do 15. uzastopne pobjede i nedostaju im samo četiri da prestignu rekord velike klupske generacije s Garnettom, Pierceom i Allenom iz 2008. godine. Irving je noćas zabio najviše za Boston, 30 poena, uz pet asistencija i četiri skoka, dok je sjajnu partiju odigrao i Brown s 27 poena i četiri skoka. Atlantu je predvodio Schroder s 23 poena.

 

I Houston Rocketsi su u naletu, u posljednjih osam susreta ostvarili su sedam pobjeda. U gostima kod Memphisa slavili su sa 105-83. Ponovno je bio odličan James Harden sa 29 koševa, a Chris Paul, koji se vratio nakon ozljede koljena, ubacio je 17 poena.

Orlando Magic je izgubio od Utah Jazza sa 85-125, a Mario Hezonja je za Orlando u 15 minuta postigao 4 koša (šut 2-8) i 4 skoka.

 

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz NBA, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag NBA.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linkudok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više