Mourinho prestigao Pellegrinija prema svim statistikama

ŠPANJOLSKI sportski dnevnik Marca povukao je paralelu između rada aktualnog i bivšeg trenera nogometaša Real Madrida Josea Mourinha i Manuela Pellegrinija.

Usporedba se odnosi na vremenski period od početka sezone do današnjeg datuma ove i prošle godine.

Podsjećamo, prošle je sezone Pellegrini smijenjen na kraju sezone iako je osvojio za Real rekordnih 96 bodova u 38 ligaških kola, ali je završio drugi iza Barcelone, te je propustio donijeti klubu ijedan naslov u vitrine. Čileanskog trenera naslijedio je upravo Mourinho, koji je u prva dva mjeseca na klupi Reala nadmašio Pellegrinija u svim statističkim podacima.

Naime, u 13 službenih odigranih utakmica pod vodstvom kontroverznog Portugalca Real je neporažen, a u španjolskom prvenstvu je vodeći nakon devet odigranih kola sa sedam pobjeda i dva remija. U Ligi prvaka Real je također vodeći u svojoj skupini s maksimalnih devet osvojenih bodova, dok se jedinom dosadašnjim kiksom može smatrati remi u utakmici 1/16 finala Kupa kralja s Murcijom (0:0), no u uzvratnoj utakmici Real će imati priliku za popravak.

Za usporedbu, u ovom periodu lani Real je bio drugi u španjolskom prvenstvu iza Barcelone, a doživio je poraz od Seville 2:1. U Ligi prvaka nakon tri su kola također držali drugo mjesto skupine iza Milana, a u prvoj utakmici 1/16 finala Kupa kralja poraženi su od tada trećeligaša Alcorcona 4:0.

Također, Mourinhov je Real u dosadašnjem dijelu sezone zabio više golova od Pellegrinijevog (23:22), dok je rubrika primljenih golova (5) izjednačena, iako je Iker Casillas ove sezone imao znatno manje intervencija nego u istom periodu lani.

Pročitajte više