Mourinho: Suci mi protiv Barce uvijek isključe igrača. Spremat ćemo se s desetoricom

REAL je s pola snage izbacio Tottenham s 5:0 ukupno i okrenuo se najvećem rivalu. Barca, koja je bila jednako uvjerljiva protiv Šahtara, ih čeka u polufinalu Lige prvaka. Temer Real Jose Mourinho izrazio strah da će protiv Katalonaca u polufinalu Lige prvaka morati igrati s desetoricom nogometaša.

Istu je izjavu dao i prošli tjedan, nakon što su njegovi igrači deklasirali Tottenham 4:0 u prvoj utakmici četvrtfinala, a nakon što su u srijedu potvrdili prolaz pobjedom 1:0 na White Hart Laneu, Portugalac je ponovno provocirao najvećeg rivala protiv kojeg će se boriti za finale elitnog natjecanja.

"Sada na treninzima moramo isprobavati igru s desetoricom nogometaša kako bismo se pripremili za Barcelonu u polufinalu. Igrao sam s Chelseajem u Barceloni, završio sam s desetoricom, igrao sam s Interom u Barceloni, završio sam s desetoricom. Sada moram uigravati momčad s desetoricom igrača jer se opet može ponoviti isti slučaj", izjavio je Mourinho nakon utakmice u Londonu, svoje 500. u trenerskoj karijeri.

"Nadam se da će Manchester United preko Schalkea izboriti finale na Wembleyju. Finale između Manchestera i Reala bi za mene bilo savršenstvo", dodao je Portugalac.

O utakmici protiv Tottenhama je izjavio:

"Tottenham je igrao s puno ponosa. Njegovi su nogometaši bili iznimno motivirani, a navijači su ih sjajno podržavali. Priuštili su nam tešku utakmicu i vjerojatno nismo trebali pobijediti. Mislim da bi remi bio realan rezultat, ali naravno da sam sretan pobjedom."


Real će dočekati Barcelonu u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka 27. travnja, a uzvrat je 3. svibnja na Camp Nouu. No, prije toga će se dva kluba sudariti već ove subote u 32. kolu španjolskog prvenstva na Santiago Bernabeuu, a potom i sljedeći tjedan u finalu Kupa kralja u Valenciji.

Redknapp: Bio je penal na Modriću

Harry Redknapp nije bio previše nezadovoljan nakon ispadanja od Reala. Svjestan je da je prošla bolja momčad.

"Bila je izjednačena utakmica. Budimo iskreni, prva utakmica nas je koštala prolaska. Real je snažna momčad koja je to iskoristila", kaže Redknapp.

Redknapp nije htio kritizirati svojeg vratara koji je propustio loptu u mrežu nakon udaraca Cristiana Ronalda.

"To je bila pogreška i razočaranje, ali ne želim krivnju svaliti na Gomesa jer je on sjajno branio otkako sam preuzeo momčad. Napravio je rijetku pogrešku i takve stvari se događaju. Imao je sjajnih obrana ove sezone i ne mogu mu ništa zamjeriti."

Redknapp je prokomentirao start Alonsa na Modriću za kojeg je sudac Rizzoli odlučio da nije jedanaesterac.

"To je definitivno bio prekršaj na Modriću, ali to se nekad sudi, a nekad ne. Ponekad se pitam što četvrti sudac iza gola radi."


Što se tiče polufinala između Barce i Reala, Redknapp je uvjeren da Katalonci prolaze.

"Barca je najbolja momčad koju sam vidio u posljednjih 30 godina. Mislim da ne postoji ekipa koja im može parirati."

Tottenham se sad okreće borbi za četvrto mjesto u Premiershipu koje vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka. Četvrtoplasirani City im bježi tri boda, ali ima utakmicu više.

"Naravno da želimo se kvalificirati u Ligu prvaka, ali neće biti lako jer je Manchester City dobra momčad koja je mnogo uložila. Biti među prve četiri momčadi u Premierligi nije lako, ali to moramo ostvariti."

Bale: Sad idemo po četvrto mjesto

Utakmicu je prokomentirao i Gomes:

"Pogriješio sam, no, premda smo igrali dobro, ne smatram da je moj potez bio ključan u našoj eliminaciji iz Lige prvaka. Nismo izgledali kao da ćemo postići četiri pogotka."

Gareth Bale je dodao:

"Sad kada nas više nema u Ligi prvaka morat ćemo se okrenuti Premierligi. Znam da možemo ponovno do četvrtoga mjesta. Očekivali smo da će teško biti nadoknaditi 4:0 poraz iz prve utakmice i da će Real učiniti sve da zadrži loptu u svojim nogama. Imali smo svoje šanse, nekoliko diskutabilnih penala, no mislim da u konačnici možemo biti zadovoljni napravljenim u Ligi prvaka. Ljudi nisu mislili da ćemo se i kvalificirati u nju, pa imamo pravo osjećati se ponosnima."

Pročitajte više