"Mourinho želi da ostane, ali Rooney je nesretan i odlazi do kraja tjedna"

Foto: Getty Images/Guliver Image

AKO JE za vjerovati engleskim medijima, koji se pozivaju na izvore bliske igraču, Wayne Rooney (31) definitivno odlazi iz Manchester Uniteda. Napadač "crvenih vragova" navodno je nezadovoljan minutažom i situacijom u momčadi i već do početka sljedećeg tjedna trebao bi otići u Kinu.

Rooney je sve manje u Mourinhovim planovima i sve češće na klupi, a uopće nije ni putovao s momčadi u Saint-Etienne gdje United večeras igra uzvratnu utakmicu šesnaestine finala Europske lige.

"Naravno da ne mogu garantirati da će ostati. Ne mogu reći da ću ja ovdje biti sljedećeg tjedna, a kamoli neki igrač. Nikada ne bih tjerao takvu legendu iz kluba. Ne želim da ode i sretan sam što ga imam. No, njega morate pitati želi li otići ili ne", rekao je Jose Mourinho.

U Kinu može otići do sljedećeg utorka

Rooneyu Tianjin Quanjian nudi 42 milijuna eura po sezoni, čime bi postao najplaćeniji igrač u povijesti. Prijateljima je navodno već rekao da definitivno odlazi iz Uniteda, a prijelazni rok u Kini traje do sljedećeg utorka.

Navodno bi ga Everton želio vratiti, no klub s Goodison Parka ne može mu ponuditi gotovo 12 milijuna eura na godinu, koliko trenutačano ima u Unitedu. Nije započeo u prvoj momčadi od 17. prosinca, a ugovor mu traje do ljeta 2018. godine s opcijom produljenja za još 12 mjeseci.

Rooney nije ni blizu prva Mourinhova opcija, koji prednost daje, naravno, Zlatanu Ibrahimoviću, ali i Rashfordu i Martialu, a na ljeto planira dovesti Antoinea Griezmanna.

Pročitajte više