LIGA PRVAKA

Može li se Liverpool večeras ičemu nadati s ovim napadom?

Foto: Gulliver / Getty Images

ČUDO treba Liverpoolu kako bi nadoknadio 0:3 iz prve polufinalne utakmice Lige prvaka kod Barcelone. 

Od 21 sat traži ga na Anfieldu bez ozlijeđenih Mohameda Salaha i Roberta Firmina. 

Redsima, dakle, nedostaju čak dvije trećine golgeterskog trozupca. Jedini preostali prvotimac u napadu je Sadio Mane.

Ionako teška situacija za Liverpool u revanšu tako je postala gotovo beznadežna. Jer trebaju mu barem četiri zgoditka, a mora ih postići bez dva igrača koji su ove sezone postigli čak 42 gola, a namjestili ih 17.

Umjesto njih igrat će Daniel Sturridge i Divock Origi. Drugi napad Redsa ne može se pohvaliti ni blizu tako impresivnim doprinosom kao igrači koje mijenjanju.

Njih dvojica, naime, zajedno su ove sezone postigli tek šest golova, što je čak sedam puta manje of Salaha i Firmina. Zamjenski napadački duo ima i šest puta manje asistencija od prvog.

Još jedna kategorija pokazuje koja je razlika između Liverpoolovog dua kojeg večeras neće biti i onoga koji će ga zamijeniti. 

Uključenost u golove ističe broj golova u kojima su sudjelovali podijeljeno s brojem golova u utakmicama u kojima je barem jedan od njih nastupio. 

Kod Salaha i Firmina je uključenost u golove čak 53 posto, dok je kod Origija i Sturridgea tek 14 posto.

Naravno, između ova dva dueta ogromna je razlika u kvaliteti i značaju za momčad, a samim tim i u broju odigranih utakmica i na terenu provedenih minuta.

Salah i Firmino zajedno su ove sezone odigrali 93 utakmice i 7448 minuta, dok su Origi i Sturridge odigrali tek 41 utakmicu i 1060 minuta. 

Pročitajte više