Mudri Bilić poručio: Čačiću, prestani se obračunavati sa svima

Foto: Index

ANTE ČAČIĆ se nakon ispadanja s Europskog prvenstva, s najjačom Hrvatskom od 1998., više posvetio javnim okršajima s medijima i kritičarima nego analizi svog neuspjeha. U posljednjem istupu oštro je opalio i po Zvoni Bobanu, Ćiri Blaževiću te ostalim komentatorima koji su kritizirali Čačićev rad na izborničkoj klupi.

Odgovor je dobio od Slavena Bilića, koji je tijekom Eura u svojim komentarima za engleske i hrvatske medije puhao u Čačićeva jedra, no čak mu je i on zamjerio posljednje istupe.

Bilić je u Sportskim novostima napisao kako je Čačić "dobio Euro na poklon" jer nije morao proći duge i neizvjesne kvalifikacije, a dočekan je na nož od strane navijača:

"Čačić je bio lišen uspona i padova kvalifikacija, hvaljenja i nokdauna koje one nose. Imao je veliku većinu javnosti protiv sebe (zbog načina na koji je izabran), ali i situaciju da vodi reprezentaciju na veliko natjecanje na kojem su igrači maksimalno motivirani, a navijači uglavnom složni u navijanju za Hrvatsku".

Bilić je pohvalio igru Čačićeve Hrvatske u prve tri utakmice, ali priznao da protiv Portugala nije bila dovoljno dobra. Zasluge za sve dobro na Euru pripisao je, osim igračima, i Anti Čačiću, ali mu poručio da je odgovornost i kritike zbog utakmice s Portugalom morao prihvatiti.

"Uglavnom ne volim udarce ispod pojasa, niti iskrivljavanje istine, friziranje. Ni od strane novinara, nogometnih djelatnika, a poglavito kolega trenera. A vidim da se i Čačić sada počeo obračunavati sa svim i svakim. Ne treba mu to", napisao je Bilić i podsjetio da je Čačić "kad je bio s druge strane nišana, bio jako nekorektan prema izbornicima, a poglavito trenerima Dinama, u kritiziranju kako su igrali ili bi trebali igrati (u svom prostoru, nekad medija, nekad kafića)".

No, ipak je dodao da Čačić zaslužuje pohvale i apsolutno povjerenje da nastavi posao izbornika.

Pročitajte više