EUROPSKE LIGE

Mundo: U Barceloni počinje tjedan odluka. Karte će biti na stolu

Foto: EPA

BARCELONA je kolo prije kraja španjolskog prvenstva osigurala drugo mjesto. Katalonski klub ima 73 boda, pet više od drugog Atletico Madrida te 12 manje od prvaka Reala. Mundo Deportivo objavio je tekst pod naslovom: "U Barceloni počinje tjedan donošenja odluka."

U njemu stoji kako se Barca mora okrenuti projektu za iduću sezonu nakon što su osigurali nastup u LP-u. "Žele se opet boriti za naslov. No želja neće biti dovoljna, već se mora baciti na posao na više frontova", ističe španjolski medij. "Kada potvrde nedostatke trenutnog sastava, a cilj im je na svakoj poziciji imati dvojicu igrača, Xavi će razgovarati sa svakim igračem kako bi im objasnio budućnost u Barci."

"Karte će biti na stolu, pa će igrači na koje trener ne računa imati dovoljno vremena odlučiti o budućnosti. Xavi je već poručio upravi kluba kako bi želio pojačati momčad, što će ovisiti o financijskoj situaciji. Postoje želje, ali da bi ih mogli ostvariti ponajprije će trebati zadovoljiti ekonomske varijable", navodi Mundo.

"Bez toga neće moći razmišljati o ambicioznom projektu"

Uz Xavijev rad na kadru, napominju kako će biti iznimno važno da predsjednik Joan Laporta i upravni odbor zaključe financijske poslove koji bi klubu trebali donijeti oko 200 milijuna eura, plus novac od prodaje televizijskih prava. "Bez toga neće moći razmišljati o ambicioznom projektu koji uključuje Roberta Lewandowskog", zaključuje Mundo Deportivo.

Pročitajte više