Na današnji dan je Rivaldo izveo potez koji navijači Barce nikad neće zaboraviti

Screenshot (Youtube)

NA DANAŠNJI DAN prije 20 godina legendarni Rivaldo postigao je čuveni hat-trick u pobjedi Barcelone protiv Valencije u posljednjem kolu Primere.

Kataloncima je za plasman u Ligu prvaka trebala pobjeda pred 85 tisuća navijača, a gostima je za odlazak u najjače europsko natjecanje dovoljan bio i remi. Utakmicom života Rivaldo je u Ligu prvaka odveo Barcelonu.

Prvo je u trećoj minuti zabio majstorski iz slobodnjaka s 30 metara, a zatim je u završnici poluvremena sa slične pozicije nakon sjajnog driblinga pogodio za 2:1. Ruben Baraja je početkom drugog dijela izjednačio i tim rezultatom je Valencia imala plasman u Ligu prvaka.

Međutim, u 88. minuti je Rivaldo primio na prsa loptu na rubu kaznenog prostora i spektakularnim udarcem škaricama matirao Santiaga Canizaresa. 

"Taj dan nikad neću zaboraviti. Odigrao sam neke sjajne utakmice, zabio važne golove, ali to je bila najposebnija utakmica", rekao je Rivaldo.

Karijeru je prije sedam godina završio u 41. godini. Počeo ju je u Santa Cruzu 1991. godine, a sljedeće je prešao u Mogi Mirim, klub u kojem je i završio nogometni put. Preko Corinthiansa i Palmeirasa probio se do Deportiva u kojem je zasjao 1996. godine i nakon samo jedne pune sezone prodan je Barceloni. Nakon pet sjajnih godina u Barceloni i 129 pogodaka otišao je u Milan pa je igrao u Grčkoj i Uzbekistanu te se onda vratio kući.

Pročitajte više