"Na papiru je United već prošao dalje. Sreća što se nogomet ipak igra na travnjaku"

ALEX FERGUSON ispunio je protiv Marseillea na Velodromeu oba cilja - Manchester United nije izgubio ni primio pogodak i večeras na Old Traffordu juri četvrtfinale.

U sjeni dvoboja lanjskih finalista protekla je utakmica u Francuskoj, gdje United jest rutinski došao do željenog rezultata, ali nikakvu prednost uoči uzvrata nema, što itekako dobro zna najdugovječniji trener Premiershipa: "Sve europske utakmice nose poseban naboj, a moram priznati da mi je drago vidjeti strah kod mojih igrača prije Marseillea."

"Znamo sve o njima, gledali smo ih u utakmicama s Monacom i Rennesom. Kontre će biti njihovo glavno oružje jer mi moramo juriti pobjedu", rekao je Ferguson, kojeg je razveselila zdravstvena situacija ponajboljeg igrača prve utakmice - Nanija: "Trenirao je u nedjelju i postoje vrlo dobre šanse za njegov nastup, a igrati bi trebali i Carrick i Valencia, koji je odigrao odličnih 45 minuta protiv Arsenala", dodao je Sir Alex, koji večeras lovi 100. pobjedu na klupi Manchestera u Ligi prvaka.

Ujedno, Škot je pobjedu udaljen od jubilarne 150. u europskim natjecanjima, a njegovom Unitedu ona bi donijela plasman u četvrtfinale po peti uzastopni put. S druge strane, Marseille nije izborio četvrtfinale Lige prvaka od 1993. godine kada su i osvojili natjecanje.

Didier Deschamps očekuje maksimalnu koncentraciju od svojih napadača: "Imat ćemo na cijeloj utakmici tri ili četiri šanse, i morat ćemo biti vrlo precizni", ističe Deschamps, pun respekta prema Unitedu: "Niz igrača nam može stvoriti probleme, Nani je to radio u prvoj utakmici, ali tu su i Rooney, Giggs, Hernandez...", nabrojio je Deschamps Unitedovu ofenzivu, dodavši kako se Engleza ipak ne boji:


"Ako ćemo vjerovati papiru, United je već prošao dalje. Sreća što se nogomet ipak igra na travnjaku", dodao je Deschamps.

Statistika Marseilleovom treneru nimalo ne ide u prilog - momčad s Azurne obale samo je jednom pobijedila u Engleskoj u devet utakmica. Mathieu Valbuena šokirao je Anfield u Ligi prvaka 2007./2008. Marseille je još triput uspio izvući remi, a čak je pet puta poražen. Protiv francuskih klubova na Old Traffordu Crveni vragovi upisali su osam pobjeda i tri remija u 11 susreta. Također, United je neporažen u zadnje 24 domaće utakmice u Ligi prvaka, a ove je sezone u ukupno sedam susreta primio tek jedan gol.

Valbuena bi večeras trebao igrati, baš kao i prvi napadač gostiju Andre-Pierre Gignac, dok Manchesteru i dalje nema ozlijeđenih Ferdinanda, Parka, Owena i Andersona.

Vjerojatni početni sastavi:

MANCHESTER UNITED: Van der Sar, Rafael, Smalling, Vidić, Evra, O' Shea, Gibson, Scholes, Valencia, Giggs, Rooney

MARSEILLE: Mandanda, Fanni, Diawara, Heinze, Taiwo, M'Bia, Cheyrou, Lucho Gonzalez, Valbuena, A. Ayew, Remy

Pročitajte više