Na službenom vaganju: Cro Cop i Al Turk - braća po visini i težini

NEŠTO iza 16 sati, u Koelnu je održano službeno vaganje protivnika ususret sutrašnjem meču Mirka Cro Cop Filipovića i Britanca libanonskog porijekla Mustaphe Al Turka.

Cro Cop je na vaganje došao u sjajnom izdanju, vidi se da je maksimalno spreman i da nestrpljivo iščekuje svoj povratak u UFC. Dok je ulazio u dvoranu Mirko je pozdravljen velikim pljeskom, kakav i priliči donedavno jednom od najkvalitetnijih boraca svijeta.

188 centimetara visoki Filipović na vaganju je imao 105 i pol kilograma, dok je, interesantno, jednako visoki Al Turk imao samo pola kilograma više. Očigledno bit će to vrlo izjednačena borba, u smislu da nijedan protivnik neće imati izrazitu fizičku prednost.

I Al Turk vrlo se dobro spremio za ovaj susret, a smršavio je čak pet kilograma. Prisjetimo se, ovo je Britancu 11 profesionalni dvoboj u karijeri, a do sada je upisao šest pobjeda i četiri poraza. Posljednju borbu Al Turk imao je u prosincu prošle godine kada je poražen od Cheicka Konga, koji je u kolovozu 2007. godine svladao i Mirka Filipovića.

V.B.
Foto: UFC

Pročitajte više