Nadal objasnio razloge odustajanja od Umaga

JAKO mi je žao što neću igrati u Umagu, no već duže vrijeme imam ozbiljnih problema sa desnim koljenom i nije bilo smisla forsirati nakon meča u Stuttgartu u nedjelju.

To je na posebnoj konferenciji za tisak u Umagu kazao pobjednik Roland Garrosa i nesuđeni prvi nositelj ovogodišnjeg umaškog turnira Španjolac Rafael Nadal, koji je stigao iz Stuttgarta kako bi objasnio razloge svog odustajanja.

"Muči me desno koljeno, radi se o tendinitisu koji sam po sebi nije ozbiljan, ali može biti ukoliko se forsira turnir za turnirom bez odmora. Ponavljam, žao mi je svih ljudi u Umagu i direktora Rasbergera, a posebno mi je žao što ne igram na ovako jakom turniru na kojemu nastupa toliko vrhunskih igrača", ponovio je, uz Rogera Federera, trenutno najveća zvijezda svjetskog tenisa.

Nadal je u nedjelju pobijedio na turniru u Stuttgartu, svladavši u finalu Argentinca Gaudija, pa je niz nepobjedivosti na zemljanim terenima produžio na čak 34 susreta.

Ovogodišnji Umag mu nije bio suđen, mada je na jedinome hrvatskome ATP turniru prije dvije godine praktički ušao u vrhunski tenis. Tada 17-godišnjeg Nadala doveo je u Umag njegov sugrađanin i mentor Carlos Moya, uvjerivši direktora Slavka Rasbergera da mu da pozivnicu.

Nadal će tako umjesto umaške zemlje provesti četiri dana odmarajući se na Mallorci, a na njegovo mjesto u glavni turnir upao je drugi Španjolac Alberto Martin.

Turnir započinje danas u 17 sati, a prvi susret igra juniorski pobjednik Roland Garrosa Marin Čilić, i to protiv Belgijanca Kristofa Vliegena.

U ponedjeljak će na teren i preostala dvojica hrvatskih tenisača. Željko Krajan odmah poslije Čilićeva dvoboja na središnjem terenu Stella Marisa igra sa Guillermom Coriom, a u večernjem dvoboju sastaju se Tuksar i Talijan Filippo Volandri.

Pročitajte više