Australian Open

Nadal odigrao jedan od najboljih mečeva ikad. Sve je spremno za epsko finale

Foto: Guliver Image/Getty Images

SPEKTAKULARAN meč odigrao je Rafael Nadal u polufinalu Australian Opena protiv Stefanosa Tsitsipasa. Slavio je 6:2, 6:4, 6:0.

Nakon što je 20-godišnji Grk ranije senzacionalno izbacio Rogera Federera, očekivalo se da će polufinale biti žestok test za Nadala, ali je španjolski velikan razbio mladog suparnika.

Nadal je 15. tenisaču svijeta prepustio samo šest gemova i dopustio tek jednu break-loptu, u posljednjem gemu meča. Na terenu ga je Grk zadržao samo sat i 46 minuta, najkraće od svih dosadašnjih protivnika na Australian Openu. 

Embed from Getty Images

Španjolac je nastavio i dalje servirati kao na vrhuncu karijere, bombardirao je suparnika i forhendom i bekendom, a tradicionalno je pogađao neobranjive udarce iz nemogućih pozicija. Bio je to jedan od njegovih najboljih mečeva na tvrdoj podlozi u karijeri, meč kojim je izborio peto finale Australian Opena.

"Pa čovječe, možeš li ti odigrati bolje od ovog?" upitao ga je nakon meča John McEnroe, a 32-godišnji Nadal odgovorio: "Nadam se..."

U finalu ga čeka pobjednik dvoboja između Novaka Đokovića i Lucasa Pouillea. S Pouilleom, 31. tenisačem svijeta, Nadal vodi 2-1 u međusobnim susretima. Protiv Đokovića, trenutnog svjetskog broja 1, ima negativan omjer 25-27. Na Australian Openu su Đoković i Nadal igrali jednom, 2012. u epskom meču u kojem je srpski tenisač stigao do naslova sa 7:5 u odlučujućem setu

Prema dosad prikazanoj igri Nadal će i u finalu biti favorit. U nevjerojatnoj je formi iako mu je ovo prvi turnir nakon prošlogodišnjeg US Opena i pauze zbog ozljeda.

Pročitajte više