Nadalov stric: Jako sam se bojao za Rafaela

OPET je posljednjeg dana održavanja Roland Garrosa sve završilo u ritmu Rafaela Nadala. Španjolski je tenisač po peti put u svojoj, već sada velikoj karijeri, osvojio naslov najboljeg na pariškom Grand Slam turniru.

No, njegov trener, stric Toni Nadal, prisjetio se ne tako davnih trenutaka iz 2009. godine, kada je sve za Rafu izgledalo daleko sumornije.

"Bojao sam se za njega, stvarno sam imao izraženi strah. Prošla godina nije bila dobra. Bilo je mnogo problema, sportskih i nesportskih, no mene su brinula njegova koljena. Nekako smo izgurali tu godinu, ali na ATP finalu u Londonu sam se počeo brinuti", krenuo je Toni i nastavio:

"Potom je došla 2010. godina i vrlo dobar start u Dohi. No, novi lošiji trenuci su se vezivali za Australian Open i otad sam počeo gledati nekog novog Rafaela, na takvoga dosad nisam bio naviknut. U mečevima s jakim igračima je loše reagirao. Nije koristio break-prilike, bio je najslabiji u ključnim trenucima. Ono što je dotad najbolje radio više nije bila njegova snaga. Padao je kada bi se trebao početi dizati."

No, potom je uslijedio zemljani dio sezone i vjera se vratila.

"Samo mi je bilo dovoljno vidjeti njegove igre u Monte Carlu i sve mi je bilo jasno. Bio je gladan, jak, žestok i prepun vjere. Sve se odjednom vratilo. I sada smo presretni", završio je Nadalov trener.

Pročitajte više