Ćorić: Loše vijesti za tenis

Foto: Hina

TEK što je počeo prvi Grand Slam sezone, Australian Open, svijet tenisa potresla je velika afera. Naime, BBC je objavio kako se nalazi u posjedu dokumenata koji dokazuju namještanje na najvećim teniskim turnirima.
 
> Skandal: Procurili dokumenti o namještanju mečeva, u igri i velika teniska imena
 
> Đoković: Nudili su mi novac da izgubim meč
 
"U posljednjih deset godina za namještanje je osumnjičeno čak 16 tenisača koji su bili među 50 najboljih na svijetu. Svi su nastavili s tenisom, a neki od njih su i Grand Slam pobjednici", piše BBC.
 
Da priča nije bez pokrića, potvrdio je i najbolji tenisač svijeta Novak Đoković, koji je priznao da su mu nudili 100 tisuća funti da preda meč.
 
Ipak, najbolji hrvatski tenisači ništa ne znaju o namještanjima niti su sudjelovali u jednom takvom slučaju.
 
''Iskreno, nisam upoznat s namještanjem. Dugo godina sam na Touru, postoji taj Tennis Integrity Unit, koji već postoji osam, devet, 10 godina, oni rade. Nadam se barem da rade, dobar posao. Što se tiče igrača, u svlačionici se o tome ne priča, igrači malo znaju o tome. Naravno da smo upućivani da se čuvamo takvih stvari i znamo što moramo napraviti kad bi nam netko tako došao. Meni osobno nikad nitko nije prišao na taj način, a i da jest naravno da bih postupio prema uputama ATP-a, obavijestio bi ljude koji se brinu za to'', rekao je Marin Čilić za HRT, nakon što je slavio u prvom kolu Australije protiv De Bakkera u četiri seta.
 
Također, i Borna Ćorić, koji  je tek ušao u profesionalni svijet tenisa, nije se susreo s namještanjem do sad.
 
''Vijest sam čuo noćas i to nije dobro za tenis. Meni nikad nitko nije pristupio, nikad nisam imao nikakvu ponudu, tako da ne znam točno o čemu je riječ, ali siguran sam da ATP i ITF pokušavaju to istrijebiti iz tenisa i siguran sam da će uspjeti'',  rekao je Ćorić.
 
Ivo Karlović rekao je kako postoji ''vruća linija'' preko koje se mogu dojaviti slučajevi namještanja mečeva.
 
''Koliko ja znam nema još nikakvih detalja ni posve preciznih informacija. ATP ima jako dobru suradnju s anti-korupcijskim tijelima i svi igrači su upoznati s posljedicama. Postoji hot-line na koji se mogu dojavljivati pokušaji pristupanja s takvim ponudama. Ne znam nikoga tko se upuštao u nešto takvo. Naravno da treba sve dublje istražiti, posebno ako postoje jake indicije'', rekao je Karlović.
 

Pročitajte više