Sušić: Najljepši trenutak sezone bila mi je pobjeda nad Dinamom

Foto: Hina

TINO SVEN SUŠIĆ proglašen je najboljim nogometašem Prve HNL u izboru Sportskih novosti, a ujedno je bio i prvi strijelac splitskog Hajduka sa 15 pogodaka u svim natjecanjima ove sezone. Iako je Hajduk završio tek treći, Sušić je svojim učinkom i formom nadmašio igrače Dinama i Rijeke.

"Za prvi dio sezone nemam prevelikih zamjerki. Bili smo vodeći neko vrijeme, da je bilo više sreće mogli smo i zadržati tu poziciju. U Europi smo došli do četvrtog pretkola gdje nas je izbacio Slovan Liberec. Nismo imali sreće. U nekim utakmicama protiv Dinama smo mogli osvojiti koji bod više. Drugi dio sezone smo odigrali dosta lošije, ali bilo je očekivano obzirom da smo na zimu ostali bez Caktaša, Milovića, Balića i Maglice. Pokosile su nas i ozljede Vlašića, Ohandze kasnije i Bencuna", opisao je Sušić sezonu u razgovoru za službenu stranicu Hajduka.
 
"Ovu sezonu sam se osjećao jako dobro, bio sam fizički maksimalno spreman i zato sam dobro igrao. Možda bih se trebao brže rješavati lopte jer to zahtijeva moderni nogomet. U Europi se igra puno brže nego u HNL-u tako da bih morao poraditi na tome. Isto tako trebao bih poboljšati eksplozivnost iako sam dosta u posljednje vrijeme radio na tome", rekao je o svojoj igri.

Najdraži trenutak sezone može biti samo jedan: "Pobjeda nad Dinamom je uvijek lijepi trenutak, kad smo ih pobijedili u momčadi je vladalo dobro raspoloženje. Puno nam je to značilo jer ove sezone nismo imali sreće protiv njih, u svakoj prvenstvenoj utakmici smo ih nadigrali. Najteži trenutak mi je kad smo izgubili protiv Dinama u posljednjoj sekundi u Maksimiru mada smo cijelu utakmicu bili bolji od njih".

O treneru Damiru Buriću ima samo riječi hvale: "Izvrstan je psiholog nama igračima i s njim se može pričati o svemu. Uvijek nam izlazi u susret. Pravi je moderan trener koji stoji iza nas igrača i tako nam pomaže. Dao mi je puno slobode u igri".

"Hajduk ima jako dobre perspektivne mlade igrače kojima treba samo dati vremena i postepeno ih ubacivati da ne izgore. Nadam se da će to iskoristiti na najbolji način i u narednim godinama stvoriti jako dobru momčad".

Za osam dana, 29. svibnja, Sušić će sa reprezentacijom Bosne i Hercegovine igrati prijateljsku utakmicu sa Španjolskom, koja se priprema za Europsko prvenstvo na kojem u skupini igra protiv Hrvatske.

"Igramo protiv jedne od najboljih reprezentacija na svijetu i nadam se da ću dobiti koju minutu i odigrati protiv njih. Poslije toga idemo u Japan igrati Kirin kup nakon čega bi se trebao priključiti pripremama Hajduka koje počinju 8. lipnja."
 

Pročitajte više