Najčitaniji španjolski list objavio veliki tekst o Niki Kranjčaru, spomenuo i Carevića, Zahoru i Budana

ŠPANJOLSKA Marca Dinamovog kapetana nazvala je "čudom od djeteta", te mu posvetila cijelu stranicu na kojoj se proteže njegova slika i tekst kojim ga predstavlja španjolskim čitateljima kao jednog od najperspektivnijih igrača Hrvatske, prenose Sportske novosti.

Španjolski list navodi kako su Nikine vrline visina, vještina, brzina, preciznost u asistencijama te izuzetna sposobnost pred protivničkim golom, a osim toga u tekstu su navedeni osobni podaci mladog nogometaša – datum rođenja, visina, težina, klub, broj reprezentativnih nastupa broj golova, osvojene titule.

List navodi kako je Niko debitirao za Dinamo s 16 godina, te da je za njegov debi u reprezentaciji zaslužan Otto Barić.

Na kraju teksta o Kranjčaru najpoznatiji hrvatski nogometaš s prostora Španjolske Davor Šuker zaključuje kako "Niko ima veliku nogometnu budućnost".

Spomenimo još da je Marca velik dio teksta posvetila i Zlatku Kranjčaru, a nije propustila ni pohvaliti još trojicu hrvatskih mladih nogometaša: Zahoru, Carevića i Budana.

Tako Zahoru opisuje kao strijelca s mnogo resursa, koji se fenomenalno kreće po krilu. Carevića autor teksta opisuje kao talentiranog igrača srednjeg reda, koji je s Ivićem otišao u Saudijsku Arabiju, ali mu autor prognozira da će se u europski nogomet vratiti na velika vrata.
Viktora Budana nazvao je "strijelac-tenk", dodajući kako ima sjajan udarac glavom i vrlo je snažan, prenose Sportske.

Spomenimo još da je Marca najugledniji španjolski sportski dnevnik, i najčitaniji list u Španjolskoj s oko 4 milijuna čitatelja dnevno.

Pročitajte više